MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grove grissini med guacamole

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunkent vand. Rør olie, salt og kerner i. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen i mindst 5 min., til den føles fast. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 20 min.

Ælt dejen igen og del den derefter i 2 dele. Rul hver del ud i ca. 1½ centimeters tykkelse og skær i 10 strimler.

Sno hver strimmel, læg på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve tildækket i yderligere ca. 15 minutter. 

Pensel stængerne med vand og drys med sesamfrø. Bag grissinierne i ca. 40 min. ved 175˚ C (160˚ C ved varmluft).

Afkøl de bagte stænger på en bagerist.

Guacamole
Halver avocadoen, og fjern stenen.

Tag kødet ud af skallen og mos det med en gaffel.

Rør citronsaften i.

Pil hvidløget og pres det.

Rens peberfrugten og skær den i små tern.

Tilsæt hvidløg og peberfrugt sammen med de øvrige ingredienser.

Smag guacamolen til.

Servering
Server fuldkornsgrissini som snack f.eks. med guacamole.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. grissini (uden guacamole): Energi 400 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 41 g
  • 20 stk.

Ingredienser

    • ½ pk. gær
    • 2 dl vand
    • 3 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. groft salt, gerne havsalt
    • 50 g knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
    • ca. 400 g hvid hvedemel (ca. 6½ dl)
    • Pynt
    • Havsalt og sesamfrø
  • Guacamole
  • 1 avocado (ca. 100 g)
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ rød peberfrugt (ca. 30 g)
  • salt, peber

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunkent vand. Rør olie, salt og kerner i. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen i mindst 5 min., til den føles fast. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 20 min.

Ælt dejen igen og del den derefter i 2 dele. Rul hver del ud i ca. 1½ centimeters tykkelse og skær i 10 strimler.

Sno hver strimmel, læg på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve tildækket i yderligere ca. 15 minutter. 

Pensel stængerne med vand og drys med sesamfrø. Bag grissinierne i ca. 40 min. ved 175˚ C (160˚ C ved varmluft).

Afkøl de bagte stænger på en bagerist.

Guacamole
Halver avocadoen, og fjern stenen.

Tag kødet ud af skallen og mos det med en gaffel.

Rør citronsaften i.

Pil hvidløget og pres det.

Rens peberfrugten og skær den i små tern.

Tilsæt hvidløg og peberfrugt sammen med de øvrige ingredienser.

Smag guacamolen til.

Servering
Server fuldkornsgrissini som snack f.eks. med guacamole.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes