MIT DIABETESBLIV MEDLEM
  • Syltning
  • Ca. 4 dl

Ingredienser

  • 500 g græskar uden skræl
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. Rød Melatin
  • ½ dl vand
  • sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker

Fremgangsmåde

Flæk græskarret og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i mindre stykker.

Kog stykkerne i vand i ca. 30 min. med låg. Tilsæt herefter citronsaft, ingefær og sukker. Kog marmeladen i yderligere 30 min. med låg.

Rør jævnligt, så marmeladen ikke brænder på. Mos evt. marmeladen ud med en ske eller blend den let med en stav­blender eller håndmixer.

Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med søde­middel.

Hæld marmeladen på rene glas og luk dem straks.

Græskarmarmelade



Fremgangsmåde

Flæk græskarret og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i mindre stykker.

Kog stykkerne i vand i ca. 30 min. med låg. Tilsæt herefter citronsaft, ingefær og sukker. Kog marmeladen i yderligere 30 min. med låg.

Rør jævnligt, så marmeladen ikke brænder på. Mos evt. marmeladen ud med en ske eller blend den let med en stav­blender eller håndmixer.

Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter. Smag blandingen til med søde­middel.

Hæld marmeladen på rene glas og luk dem straks.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes