MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grøntsagspakker

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mindre buketter. Skær squashen i stave. Snit forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Skær tomaterne i mindre stykker. Bland grøntsagerne med olie, sojasauce, salt og peber.

Hak krydderurterne og bland dem i. Fordel blandingen på 4 stykker bagepapir, og hver lukkes til en pakke.

Læg grøntsagspakkerne i et ovnfast fad og tilbered dem ved 200ºC i 20 - 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server grøntsagspakkerne f.eks. til stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Alternativ
Fennikel kan anvendes i stedet for blomkål. 1 tsk. Provencekrydderi kan anvendes i stedet for friske krydderurter.

Tip
Pak grøntsagerne i stanniol og tilbered pakkerne på grillen i stedet for i ovnen

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 350 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille blomkål (ca. 275 g)
  • 1 squash (ca. 275 g)
  • 1 bdt. forårsløg (ca. 100 g)
  • 6-8 blomme-, krydder- eller cocktailtomater (ca. 150 g)
  • 1 spsk. olie, gerne olivenolie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. friske krydderurter f.eks. merian
  • oregano, estragon
  • salt, peber
  • 4 stk. bagepapir

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mindre buketter. Skær squashen i stave. Snit forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Skær tomaterne i mindre stykker. Bland grøntsagerne med olie, sojasauce, salt og peber.

Hak krydderurterne og bland dem i. Fordel blandingen på 4 stykker bagepapir, og hver lukkes til en pakke.

Læg grøntsagspakkerne i et ovnfast fad og tilbered dem ved 200ºC i 20 - 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server grøntsagspakkerne f.eks. til stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Alternativ
Fennikel kan anvendes i stedet for blomkål. 1 tsk. Provencekrydderi kan anvendes i stedet for friske krydderurter.

Tip
Pak grøntsagerne i stanniol og tilbered pakkerne på grillen i stedet for i ovnen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes