MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gulerodskage

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne fint. 

Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og farin godt sammen. Tilsæt margarine. Pres den halve appelsin og rør saften i. Bland mel, sødemiddel, bagepulver og krydderier og sigt det i æggemassen. Bland de fintrevne gulerødder i.

Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen og hæld den i en smurt bradepande (22 x 26 cm) eller en smurt springform (ca. 24 cm).

Bag kagen ved 175° C i ca. 50 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server Gulerodskage til et mellemmåltid.

Opbevaring
Gulerodskagen kan fryses.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 775 kJ, 23 g kulhydrat, 6 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 26 g
  • 12 stykker

Ingredienser

  • 4 store gulerødder (ca. 400 g)
  • 4 æg
  • 50 g farin
  • 60 g flydende margarine
  • ½ appelsin
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 100 g Perfect Fit, Atwel eller andet
  • bagesødemiddel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • evt. ¼ tsk. stødt nelliker

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne fint. 

Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og farin godt sammen. Tilsæt margarine. Pres den halve appelsin og rør saften i. Bland mel, sødemiddel, bagepulver og krydderier og sigt det i æggemassen. Bland de fintrevne gulerødder i.

Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen og hæld den i en smurt bradepande (22 x 26 cm) eller en smurt springform (ca. 24 cm).

Bag kagen ved 175° C i ca. 50 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server Gulerodskage til et mellemmåltid.

Opbevaring
Gulerodskagen kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes