MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gulerodsråkost

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne groft. Skær æblerne i små tern. Pres citronen og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld marinaden over æbleternene, og vend de revne gulerødder i.

Hak pistacienødderne groft og drys dem på råkosten.

Servering
Server gulerodsråkost til Broccoli-løgtærte eller til rugbrød med pålæg.

Se opskriften "Broccoli-løgtærte"

Alternativ
Tilsæt peanuts i stedet for pistacienødder.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 475 kJ, Kulhydrat 12 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 4 store gulerødder (ca. 400 g)
    • 1 stort æble (ca. 150 g)
    • 40 g pistacienødder, saltede
  • Marinade
  • ½ citron eller 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vand
  • flydende sødemiddel svarende til 5-10 g sukker 

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne groft. Skær æblerne i små tern. Pres citronen og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld marinaden over æbleternene, og vend de revne gulerødder i.

Hak pistacienødderne groft og drys dem på råkosten.

Servering
Server gulerodsråkost til Broccoli-løgtærte eller til rugbrød med pålæg.

Se opskriften "Broccoli-løgtærte"

Alternativ
Tilsæt peanuts i stedet for pistacienødder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes