MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gulerodsstykker

Fremgangsmåde

Lun vandet, og gæren røres ud i det. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt alle ingredienser gærblandingen – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned og del den i 6 stykker. Tril hver dejklump til en stor bolle, og tryk den flad, til den er ca. 2 cm tyk. Del dejen i 4 trekanter, og læg den på en bageplade med bagepapir.

Lad gulerodsstykkerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensel stykkerne med syrnet mælkeprodukt og drys evt. med havreklid. Bag gulerodsstykkerne ved 200° C i ca. 20 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl gulerodsstykkerne på en bagerist.

Servering
Server gulerodsstykker som mellemmåltid eller som tilbehør til den varme mad.

Alternativ
Squash kan tilsættes i stedet for gulerod. Græskarkerner kan erstatte solsikkekerner.

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. person: Energi 600 kJ, Kulhydrat 23 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 38 g
  • 24 stykker

Ingredienser

    • 2 dl vand
    • 1 pk. gær (50 g)
    • 2-3 gulerødder (ca. 200 g)
    • 3 dl syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt
    • 2 tsk. flydende fedtstof
    • 1 tsk. sukker
    • 1½ tsk. salt
    • 50 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
    • 150 g havreklid (ca. 3½ dl)
    • 200 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
    • ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)
  • Pensling/pynt
  • syrnet mælkeprodukt
  • havreklid

Fremgangsmåde

Lun vandet, og gæren røres ud i det. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt alle ingredienser gærblandingen – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned og del den i 6 stykker. Tril hver dejklump til en stor bolle, og tryk den flad, til den er ca. 2 cm tyk. Del dejen i 4 trekanter, og læg den på en bageplade med bagepapir.

Lad gulerodsstykkerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensel stykkerne med syrnet mælkeprodukt og drys evt. med havreklid. Bag gulerodsstykkerne ved 200° C i ca. 20 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl gulerodsstykkerne på en bagerist.

Servering
Server gulerodsstykker som mellemmåltid eller som tilbehør til den varme mad.

Alternativ
Squash kan tilsættes i stedet for gulerod. Græskarkerner kan erstatte solsikkekerner.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes