MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gyldenristet morgengrød

Fremgangsmåde

Rist 5-gryn og mandelsplitter på en pande ved middel varme i 5-10 min., til blandingen begynder at gyldne let, og mandlerne springer.

Lad blandingen køle af.

Grød
Bland ingredienserne i en tykbundet gryde.

Hak evt. rosinerne groft.

Kog grøden under omrøring uden låg i 5-10 min. til den får den ønskede konsistens.

Du kan også lave grøden i mikroovn.

Servering
Server Gyldenristet morgengrød til morgenmad eller til et fyldigt mellemmåltid.

Opbevaring 
Opbevar grødblandingen i en lufttæt beholder. Holdbarhed ca. 2 uger. 

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 800 kJ, Kulhydrat 30 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 15 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • Ristet grødblanding (til ca. 20 portioner grød)
    • 1 l 5-gryn (ca. 500 g)
    • 50 g mandelsplitter
  • Grød
  • 1 dl ristet grødblanding
  • 1 dl havregryn, finvalsede (35 g)
  • 15 g rosiner
  • 1,5-2 dl vand
  • 2 dl mælk med højst 0.7 % fedt
  • ½ tsk. groft salt 

Fremgangsmåde

Rist 5-gryn og mandelsplitter på en pande ved middel varme i 5-10 min., til blandingen begynder at gyldne let, og mandlerne springer.

Lad blandingen køle af.

Grød
Bland ingredienserne i en tykbundet gryde.

Hak evt. rosinerne groft.

Kog grøden under omrøring uden låg i 5-10 min. til den får den ønskede konsistens.

Du kan også lave grøden i mikroovn.

Servering
Server Gyldenristet morgengrød til morgenmad eller til et fyldigt mellemmåltid.

Opbevaring 
Opbevar grødblandingen i en lufttæt beholder. Holdbarhed ca. 2 uger. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes