MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Speltgrød med æble og kanel

Fremgangsmåde

Skær æblet i små stykker. Bland æble og resten af ingredienserne i en gryde og kog med låg i ca. 10 min.

Rør ofte, så grøden ikke brænder på. Kog til sidst grøden et par min. uden låg, til den får den ønskede konsistens.

Servering
Server Speltgrød med æble og kanel som morgenmad eller til et fyldigt mellemmåltid.

Alternativ
Du kan forkorte kogetiden, hvis du sætter de knækkede hvedekerner i blød i 8-10 timer, inden du skal lave grøden. Hvis du laver grøden i mikroovnen, er det især vigtigt at sætte kernerne i blød forinden, for at grøden bliver tyggevenlig.

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 925 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • ½ æble (ca. 50 g)
  • 1 dl speltflager (ca. 40 g)
  • 1 dl havregryn (ca. 30 g)
  • 15 g knækkede hvedekerner
  • 1 tsk. sesamfrø
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 dl æble- eller appelsinjuice
  • 1,5 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • ca. 2,5 dl vand 

Fremgangsmåde

Skær æblet i små stykker. Bland æble og resten af ingredienserne i en gryde og kog med låg i ca. 10 min.

Rør ofte, så grøden ikke brænder på. Kog til sidst grøden et par min. uden låg, til den får den ønskede konsistens.

Servering
Server Speltgrød med æble og kanel som morgenmad eller til et fyldigt mellemmåltid.

Alternativ
Du kan forkorte kogetiden, hvis du sætter de knækkede hvedekerner i blød i 8-10 timer, inden du skal lave grøden. Hvis du laver grøden i mikroovnen, er det især vigtigt at sætte kernerne i blød forinden, for at grøden bliver tyggevenlig.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes