MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Hokkaidosuppe

Fremgangsmåde

Pil løget, og skær det i fine tern. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint. Del hokkaidoen, skræl den og fjern kernerne. Skær hokkaidoen i små stykker. Skræl gulerødderne, og snit dem i skiver.

Opvarm fedtstoffet, og svits løg samt chili heri. Tilsæt hokkaido og gulerødder sammen med grøntsagsbouillonen. Småkog grøntsagerne under låg i ca. 45 min. indtil de er meget møre.

Si bouillonen fra grøntsagerne og gem den. Blend grøntsagerne fint. Rør bouillonen i grøntsagerne, til suppen har en god fyldig konsistens. Varm suppen igennem og smag den til med salt.

Fordel suppen på 4 tallerkener. Læg friskosten som en top på midten. Snit forårsløgene i tynde ringe og drys dem over suppen med friskost.

Servering
Server suppen som forret sammen med et stykke groft brød. Som hovedret rækker suppen til 2 personer.

Variation
Brug 100 g ærter i stedet for forårsløg. Varm ærterne med i suppen, hvis de er frosne.

Tip
Suppen kan gøres fyldigere med tilsætning af en rest kogt ris og kylling

 

  • Varme retter,Suppe,Vegetar
  • Pr. person: Energi 600 kJ, 13 g kulhydrat, 8 g fedt, kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg (ca. 100 g)
  • ½ rød almindelig chili
  • 1 hokkaido (ca. 500 g renset græskar)
  • 2 gulerødder (ca. 150 g)
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 forårsløg (ca. 40 g)
  • 100 g friskost højst 17 % fedt
  • salt, peber

 

Fremgangsmåde

Pil løget, og skær det i fine tern. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint. Del hokkaidoen, skræl den og fjern kernerne. Skær hokkaidoen i små stykker. Skræl gulerødderne, og snit dem i skiver.

Opvarm fedtstoffet, og svits løg samt chili heri. Tilsæt hokkaido og gulerødder sammen med grøntsagsbouillonen. Småkog grøntsagerne under låg i ca. 45 min. indtil de er meget møre.

Si bouillonen fra grøntsagerne og gem den. Blend grøntsagerne fint. Rør bouillonen i grøntsagerne, til suppen har en god fyldig konsistens. Varm suppen igennem og smag den til med salt.

Fordel suppen på 4 tallerkener. Læg friskosten som en top på midten. Snit forårsløgene i tynde ringe og drys dem over suppen med friskost.

Servering
Server suppen som forret sammen med et stykke groft brød. Som hovedret rækker suppen til 2 personer.

Variation
Brug 100 g ærter i stedet for forårsløg. Varm ærterne med i suppen, hvis de er frosne.

Tip
Suppen kan gøres fyldigere med tilsætning af en rest kogt ris og kylling

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes