MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kaffegifler

Fremgangsmåde

Opløs gæren i kaffen.

Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold lidt af melet tilbage.

Ælt dejen godt, og stil den til hævning, overdækket, et lunt sted i ca. 30 min.

Tilbered fyldet, imens dejen hæver.

Blend mandler med de øvrige ingredienser til fyldet.

Slå dejen ned, og rul den ud til et stykke på ca. 20 x 55 cm.

Smør fyldet på dejstykket, og fold dejen ind fra hver side, så der er 3 lag.

Skær stangen ud i 12 stykker. Vend stykkerne om, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad giflerne efterhæve i ca. 15 min.

Bag dem ved 200⁰ C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en bagerist.

Bland flormelis og varm kaffe til glasur, og smør det på de afkølede gifler.

Hak mandlerne, og drys dem på.

Servering
Server kaffegifler til et mellemmåltid.

Variation
Du kan bruge hyben- eller appelsinmarmelade i stedet for abrikosmarmelade.

Opbevaring
Du kan fryse kaffegifler.

  • Dessert og kage,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 900 kJ, Kulhydrat 36 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 47 g
  • 12 stk.

Ingredienser

½ pakke gær
3 dl lunken stærk kaffe
1 spsk. flydende margarine
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
150 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Fyld
50 g mandler
50 g abrikosmarmelade
1 spsk. flydende margarine
1 spsk. brun farin
1 tsk. pulverkaffe
½ tsk. stødt ingefær

Pynt
1 dl flormelis (ca. 60 g)
ca. 1 spsk. stærk kaffe
7-8 mandler

Fremgangsmåde

Opløs gæren i kaffen.

Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold lidt af melet tilbage.

Ælt dejen godt, og stil den til hævning, overdækket, et lunt sted i ca. 30 min.

Tilbered fyldet, imens dejen hæver.

Blend mandler med de øvrige ingredienser til fyldet.

Slå dejen ned, og rul den ud til et stykke på ca. 20 x 55 cm.

Smør fyldet på dejstykket, og fold dejen ind fra hver side, så der er 3 lag.

Skær stangen ud i 12 stykker. Vend stykkerne om, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad giflerne efterhæve i ca. 15 min.

Bag dem ved 200⁰ C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en bagerist.

Bland flormelis og varm kaffe til glasur, og smør det på de afkølede gifler.

Hak mandlerne, og drys dem på.

Servering
Server kaffegifler til et mellemmåltid.

Variation
Du kan bruge hyben- eller appelsinmarmelade i stedet for abrikosmarmelade.

Opbevaring
Du kan fryse kaffegifler.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes