MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kaffemarineret andebryst med kornsalat

Fremgangsmåde

Kog kaffe, sukker, laurbærblad og rosmarin op. Kog i ca. 5 min. uden låg. Afkøl blandingen.

Læg andebrystfileterne i kaffeblandingen, og mariner dem i mindst 1 time.

Skyl og kog kernerne efter anvisning på emballagen. Tilsæt laurbærblad, evt. 1-2 stilke selleritop og et par strimler citronskal, og kog det med. Afdryp og afkøl kernerne lidt.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over de lune kerner.

Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 225° C midt i ovnen.

Læg fileterne i et rent fad, og hæld kaffemarinaden over. Steg videre ved 200° C i ca. 15 min.

Tag fadet ud af ovnen, når kødet er stegt. Dæk det med stanniol, og lad kødet trække i ca. 10 min.

Tilbered grøntsagerne, mens kødet steger.

Skær rødløget i tynde skiver.

Skær sellerien i tern ca. 1 x 1 cm. Kog dem i ca. 2 min. i letsaltet vand tilsat saften af ½ citron. Afdryp og afkøl ternene.

Skær gulerødderne i små tern, eller lav dem til spåner med en skrællekniv.

Skær æblet i tynde både.

Skær sveskerne i meget små tern.

Bland grøntsager og frugt i de marinerede hvedekerner.

Hak rosmarinen fint, og drys den over salaten.

Servering
Fjern skindet fra andebrysterne, og skær fileterne i tynde skiver. Server kornsalat til.

Variation
Anvend speltkerner i stedet for hvedekerner.

Du kan også bruge perlebyg, perlespelt eller – rug i salaten. Men disse produkter er ikke fuldkornsprodukter som hele hvede- og speltkerner. Tørrede abrikoser eller tranebær kan erstatte svesker.

  • Varme retter
  • Pr. pers.: Energi 1925, Kulhydrat 48 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

Marinade
2 dl stærk kaffe
1 spsk. sukker
1 laurbærblad
1 kvist frist rosmarin

2 andebryster med skind (ca. 600 g)

Kornsalat
150 g hele hvedekerner
1 laurbærblad
lidt selleritop
citronskal

Marinade
½ citron, usprøjtet
1 spsk. olie
2 spsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
1 tsk. flydende honning
salt, peber

1 lille rødløg (ca. 65 g)
1 lille knoldselleri (ca. 300 g)
½ citron, usprøjtet
2 store gulerødder (ca. 300 g)
1 æble (ca. 110 g)
4 svesker uden sten
1 kvist frisk rosmarin, kan udelades

Fremgangsmåde

Kog kaffe, sukker, laurbærblad og rosmarin op. Kog i ca. 5 min. uden låg. Afkøl blandingen.

Læg andebrystfileterne i kaffeblandingen, og mariner dem i mindst 1 time.

Skyl og kog kernerne efter anvisning på emballagen. Tilsæt laurbærblad, evt. 1-2 stilke selleritop og et par strimler citronskal, og kog det med. Afdryp og afkøl kernerne lidt.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over de lune kerner.

Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 225° C midt i ovnen.

Læg fileterne i et rent fad, og hæld kaffemarinaden over. Steg videre ved 200° C i ca. 15 min.

Tag fadet ud af ovnen, når kødet er stegt. Dæk det med stanniol, og lad kødet trække i ca. 10 min.

Tilbered grøntsagerne, mens kødet steger.

Skær rødløget i tynde skiver.

Skær sellerien i tern ca. 1 x 1 cm. Kog dem i ca. 2 min. i letsaltet vand tilsat saften af ½ citron. Afdryp og afkøl ternene.

Skær gulerødderne i små tern, eller lav dem til spåner med en skrællekniv.

Skær æblet i tynde både.

Skær sveskerne i meget små tern.

Bland grøntsager og frugt i de marinerede hvedekerner.

Hak rosmarinen fint, og drys den over salaten.

Servering
Fjern skindet fra andebrysterne, og skær fileterne i tynde skiver. Server kornsalat til.

Variation
Anvend speltkerner i stedet for hvedekerner.

Du kan også bruge perlebyg, perlespelt eller – rug i salaten. Men disse produkter er ikke fuldkornsprodukter som hele hvede- og speltkerner. Tørrede abrikoser eller tranebær kan erstatte svesker.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes