MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagt rødkål med kaffe

Fremgangsmåde

Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft.

Skær rødløget i tynde både.

Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.

Hak tranebær groft, og drys dem over.

Dæk fadet med stanniol.

Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200 ͦ C

Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.

Servering
Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.

  • Salat og tilbehør
  • pr. pers.: Energi 575 kJ, Kulhydrat 8 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 lille rødkål (ca. 600 g)
1 stort rødløg (ca. 210 g)

Marinade
1½ dl stærk kaffe
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¼ dl æbleeddike
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
peber

25 g tørrede tranebær

Pynt
Evt. bredbladet persille

Fremgangsmåde

Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft.

Skær rødløget i tynde både.

Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.

Hak tranebær groft, og drys dem over.

Dæk fadet med stanniol.

Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200 ͦ C

Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.

Servering
Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes