BLIV MEDLEM

Hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde

1) Klip de groveste stængler af skærmene og læg hyldeblomsterne i et stort glas, en skål eller en krukke.

2) Pres citronerne og hæld saften ned i beholderen sammen med hyldeblomsterne.

3) Tilsæt citronsyre og sødemiddel.

4) Hæld kogende vand over.

5) Dæk beholderen til og lad blandingen trække i 4-5 dage i køleskab.

6) Efter 4-5 dage skal du si blandingen, så du står tilbage med den koncentrerede saft.

7) Si evt. den koncentrerede saft en ekstra gang ved at hælde den gennem et viskestykke, så du sier små dyr, blade og blomster fra.

Opbevaring
Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld saften på skoldede, rene flasker.

Alternativt kan du fryse koncentratet ned i isterningebakker eller små portioner. Så kan du altid tage det ud af fryseren og blande det med vand eller danskvand og få en dejlig kold drik.

Hvis du fryser koncentratet, behøver du ikke tilsætte konserveringsmiddel.

Servering
Fortynd koncentratet i forholdet: 1 del hyldeblomst-koncentrat til 4 dele vand eller danskvand.

Drikken bliver bedst, hvis hyldeblomsterne kun lige er udsprunget, så er smag og aroma bedst.

  • Drikke
  • Kan drikkes uden begrænsning
  • Ca. 1 l koncentrat

Ingredienser

  • Ca. 30 hyldeblomstskærme
  • 3 citroner
  • 1 l kogende vand
  • Et brev citronsyre (20 g)
  • Sødemiddel svarende til ca. 400 g sukker
  • Evt. 1 tsk. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

1) Klip de groveste stængler af skærmene og læg hyldeblomsterne i et stort glas, en skål eller en krukke.

2) Pres citronerne og hæld saften ned i beholderen sammen med hyldeblomsterne.

3) Tilsæt citronsyre og sødemiddel.

4) Hæld kogende vand over.

5) Dæk beholderen til og lad blandingen trække i 4-5 dage i køleskab.

6) Efter 4-5 dage skal du si blandingen, så du står tilbage med den koncentrerede saft.

7) Si evt. den koncentrerede saft en ekstra gang ved at hælde den gennem et viskestykke, så du sier små dyr, blade og blomster fra.

Opbevaring
Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld saften på skoldede, rene flasker.

Alternativt kan du fryse koncentratet ned i isterningebakker eller små portioner. Så kan du altid tage det ud af fryseren og blande det med vand eller danskvand og få en dejlig kold drik.

Hvis du fryser koncentratet, behøver du ikke tilsætte konserveringsmiddel.

Servering
Fortynd koncentratet i forholdet: 1 del hyldeblomst-koncentrat til 4 dele vand eller danskvand.

Drikken bliver bedst, hvis hyldeblomsterne kun lige er udsprunget, så er smag og aroma bedst.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes