MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Iste med lime og mynte

Fremgangsmåde

Kog vandet op og lad det stå 2-3 min. Skær limen i skiver og bland med te, mynte og sukker. Mas blandingen godt sammen f.eks. med en grydeske.

Hæld vandet (ca. 80° C) over blandingen, og lad den trække i ca. 1 time. Si drikken og smag til med sødemiddel. Stil isteen i køleskab i ca. 1 time, gerne til næste dag.

Servering
Server iste med lime og mynte kold evt. med isterninger i.

Alternativ
Iste med citron og hyldeblomst: Lime erstattes af ½ usprøjtet citron. I stedet for mynte anvendes 3-4 hyldeblomstskærme.

Tip
Iste med lime og mynte kan laves uden sukker og evt. med lidt mere sødemiddel. Indholdet af kulhydrat og energi bliver dermed 0 g.

  • Drikke
  • Pr. glas v. 5 glas: Energi 50 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 1 g
  • 4-5 glas

Ingredienser

  • 1 l kogende vand
  • 1 lime, usprøjtet
  • 1½ spsk. hvid eller grøn te eller 3 tebreve
  • 2-3 stilke frisk mynte
  • 2 tsk. sukker eller rørsukker
  • sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker eller efter smag 

Fremgangsmåde

Kog vandet op og lad det stå 2-3 min. Skær limen i skiver og bland med te, mynte og sukker. Mas blandingen godt sammen f.eks. med en grydeske.

Hæld vandet (ca. 80° C) over blandingen, og lad den trække i ca. 1 time. Si drikken og smag til med sødemiddel. Stil isteen i køleskab i ca. 1 time, gerne til næste dag.

Servering
Server iste med lime og mynte kold evt. med isterninger i.

Alternativ
Iste med citron og hyldeblomst: Lime erstattes af ½ usprøjtet citron. I stedet for mynte anvendes 3-4 hyldeblomstskærme.

Tip
Iste med lime og mynte kan laves uden sukker og evt. med lidt mere sødemiddel. Indholdet af kulhydrat og energi bliver dermed 0 g.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes