MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Julekringle

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt.

Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Lav cremen, imens dejen hæver. Pisk æg, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Varm blandingen op til kogepunktet, mens der røres. Afkøl cremen, og tilsæt appelsinsaft og -skal, og smag til med sødemiddel.

Slå dejen ned og del den i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel på ca. 20 x 35 cm. Fordel marmelade og creme midt på dejstykkerne. Skær siderne i strimler – ca. 3 cm brede, der flettes over midten af dejen.

Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir. Kringlerne efterhæver i ca. 20 min. Pensel med sammenpisket æg og drys med mandelsplitter eller nøddeflager.

Bag kringlerne ved 200º C i ca. 20 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl på en bagerist.

Servering
Server julekringle som et mellemmåltid.

  • Dessert og kage,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 525 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 31
  • 20 stykker

Ingredienser

    • 1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 1 æg
    • 2 spsk. sukker
    • ½ tsk. stødt kardemomme
    • ¼ tsk. salt
    • 75 g hytteost
    • 3 spsk. flydende fedtstof
    • 150 g hvid hvedemel (ca. 2½ dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
    • Creme
    • 2 æg
    • 1 spsk. majsstivelse
    • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • ½ tsk. fintrevet skal af usprøjtet appelsin
    • saft af ½ appelsin
    • sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker
      • Fyld
      • 1½ dl æble-hybenmarmelade (ca. 150 g)
    • Pensling/pynt
    • 1 æg
    • mandelsplitter eller hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt.

Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Lav cremen, imens dejen hæver. Pisk æg, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Varm blandingen op til kogepunktet, mens der røres. Afkøl cremen, og tilsæt appelsinsaft og -skal, og smag til med sødemiddel.

Slå dejen ned og del den i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel på ca. 20 x 35 cm. Fordel marmelade og creme midt på dejstykkerne. Skær siderne i strimler – ca. 3 cm brede, der flettes over midten af dejen.

Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir. Kringlerne efterhæver i ca. 20 min. Pensel med sammenpisket æg og drys med mandelsplitter eller nøddeflager.

Bag kringlerne ved 200º C i ca. 20 min. på næstnederste ovnrille. Afkøl på en bagerist.

Servering
Server julekringle som et mellemmåltid.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes