MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Julekugler

Fremgangsmåde

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovn. Afkøl blandingen let.

Blend havregrynene. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør massen godt sammen.

Tril 30 kugler, og vend dem i kakao.

Opbevaring
Opbevar julekugler i køleskab i 2-3 dage.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 100 kJ, Kulhydrat 2 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 30 g
  • 30 stk.

Ingredienser

50 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
75 g finvalsede havregryn
50 g flødeost med højst 17 % fedt
3 spsk. æblemos
½ tsk. stødt kanel
1 spsk. kakao
Sødemiddel svarende til ca. 40 g sukker, gerne flydende

Fremgangsmåde

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovn. Afkøl blandingen let.

Blend havregrynene. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør massen godt sammen.

Tril 30 kugler, og vend dem i kakao.

Opbevaring
Opbevar julekugler i køleskab i 2-3 dage.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes