MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Julepaté

Fremgangsmåde

Pil løget og skær det i kvarte. Blend løg og kyllingelever. Rør kalvekød sammen med mælk, æg, havregryn, hvedemel, løg og kyllingelever.

Pil og pres hvidløget. Tilsæt det sammen med rosmarin, salt og peber.

Skær det røgede kyllingebryst i små stykker og fordel det i farsblandingen.

Smør en bageform, og læg laurbærbladene i bunden. Læg farsen ovenpå, og glat ud. Bag patéen i ca. 75 min. ved 180 º på nederste ovnrille. Skal patéen spises kold, stilles den i køleskab indtil servering.

Servering
Server julepaté med rugbrød og rødkålssalat med glaserede valnødder.  Julepaté kan også serveres varm med kartofler og grønt.

  • Madpakke og pålæg
  • Pr. person: Energi 525 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 10 personer

Ingredienser

  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 125 g kyllingelever
  • 400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt
  • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. hvedemel (ca. 10 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 100 g røget kyllingebryst
  • 3 laurbærblade

Fremgangsmåde

Pil løget og skær det i kvarte. Blend løg og kyllingelever. Rør kalvekød sammen med mælk, æg, havregryn, hvedemel, løg og kyllingelever.

Pil og pres hvidløget. Tilsæt det sammen med rosmarin, salt og peber.

Skær det røgede kyllingebryst i små stykker og fordel det i farsblandingen.

Smør en bageform, og læg laurbærbladene i bunden. Læg farsen ovenpå, og glat ud. Bag patéen i ca. 75 min. ved 180 º på nederste ovnrille. Skal patéen spises kold, stilles den i køleskab indtil servering.

Servering
Server julepaté med rugbrød og rødkålssalat med glaserede valnødder.  Julepaté kan også serveres varm med kartofler og grønt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes