Groft knækbrød

Snacks

Groft knækbrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

250/60

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

35

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

40 stk.

2 dl havregryn (ca. 70 g)

1½ dl rugmel (ca. 75 g)

2 dl hvedemel (ca. 120 g)

1 dl sesamfrø (ca. 55 g)

1 dl hørfrø (ca. 60 g)

1 dl solsikke- eller græskarkerner (ca. 50 g)

1 tsk. bagepulver

1½ tsk. salt

2 dl vand

½ dl olie

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie, og rør dejen sammen. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 30 x 32 cm. Tag det øverste lag papir af, og skær knækbrødet i 20 stykker med en skarp kniv eller en pizzaskærer.

Bag knækbrødet ved 200° C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl knækbrødet på en bagerist.

Servering

Server groft knækbrød som et mellemmåltid en gang imellem.

Opbevaring

Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.

Fakta

Groft knækbrød indeholder lidt mere fedt og færre kostfibre end anbefalet til det daglige brød. Indholdet af kostfibre kan øges ved at anvende hvid fuldkornshvedemel i stedet for almindelig hvedemel.

Alternativ

Dejen kan skæres ud til tynde stænger, der serveres som snacks, evt. med dip til. Der bliver ca. 80 stk. af hele portionen.

image-text
Fuldkorn – der frister

Appetit på flere fuldkornsopskrifter?

Opskriften er fra "Fuldkorn – der frister"

I kogebogen "Fuldkorn – der frister" får du 26 sunde opskrifter på mad med fuldkorn, udviklet af Diabetesforeningens diætister.

Opskrifterne er velegnet til dig, der har diabetes, eller til dig, der vil holde vægten - eller måske tabe dig.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.