MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kartoffelpie

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, findel og kog dem møre. Mos kartoflerne med lidt af kartoffelvandet, finthakket purløg eller persille. Smag mosen til.

Rens og findel gulerod, squash eller broccoli, persillerod eller pastinak. Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand. Læg de afdryppede grøn­sager i et smurt ovnfast fad. Fordel kartoffelmosen over.

Stil fadet i ovnen ved 200˚ C i 30-40 min., til kartoffelmosen er gylden.

Servering
Server kartoffelpie som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ og gerne med råkost til.

Alternativ
1 kugle frossen, hakket grønkål eller spinat kan koges med kartoflerne de sidste 5 min. Purløg eller persille udelades.

Opskriftbanner

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 750 kJ, Kulhydrat 30 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 4 kartofler (ca. 250 g)
  • krydderurter f.eks. purløg eller persille
  • 1 stor gulerod (ca. 100 g)
  • 1 lille squash eller ½ bdt. broccoli (ca. 200 g)
  • 1 lille persillerod eller pastinak (ca. 100 g)
  • salt
  • olie eller plantemargarine til smøring af fad

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, findel og kog dem møre. Mos kartoflerne med lidt af kartoffelvandet, finthakket purløg eller persille. Smag mosen til.

Rens og findel gulerod, squash eller broccoli, persillerod eller pastinak. Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand. Læg de afdryppede grøn­sager i et smurt ovnfast fad. Fordel kartoffelmosen over.

Stil fadet i ovnen ved 200˚ C i 30-40 min., til kartoffelmosen er gylden.

Servering
Server kartoffelpie som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ og gerne med råkost til.

Alternativ
1 kugle frossen, hakket grønkål eller spinat kan koges med kartoflerne de sidste 5 min. Purløg eller persille udelades.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes