MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Koldskål med rug-croutoner

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem i vand sammen med vaniljesukker i ca. 5 min. ved svag varme. Afkøl kompotten og smag til med sødemiddel.

Pisk kærnemælk og det syrnede mælkeprodukt sammen.

Skær jordbærrene i skiver og kom dem i koldskålen sammen med rabarberkompotten. Smag evt. koldskålen til med mere sødemiddel.

Croutoner
Skær rugbrødet i små terninger og rist dem på en varm tør pande under omrøring.

Fordel kanel, sukker og fedtstof hen over, og rist terningerne yderligere i et par min.

  • Dessert og kage
  • Pr. person (med croutoner): Energi 825 kJ, Kulhydrat 28 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g Pr. person (uden croutoner): Energi 525 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Koldskål
    • 250 g rabarber 
    • 1 dl vand 
    • 1 tsk. vaniljesukker 
    • sødemiddel svarende til ca. 40 g sukker 
    • ½ liter kærnemælk 
    • ½ liter syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt 
    • 150 g jordbær
  • Croutoner
  • 2 skiver rugbrød (ca. 100 g) 
  • ½ tsk. stødt kanel 
  • 2 tsk. sukker (ca. 10 g) 
  • 1 tsk. flydende fedtstof 

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem i vand sammen med vaniljesukker i ca. 5 min. ved svag varme. Afkøl kompotten og smag til med sødemiddel.

Pisk kærnemælk og det syrnede mælkeprodukt sammen.

Skær jordbærrene i skiver og kom dem i koldskålen sammen med rabarberkompotten. Smag evt. koldskålen til med mere sødemiddel.

Croutoner
Skær rugbrødet i små terninger og rist dem på en varm tør pande under omrøring.

Fordel kanel, sukker og fedtstof hen over, og rist terningerne yderligere i et par min.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes