MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kartofler, marinerede

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i skiver. Pil rødløget og hak det fint. Klip eller hak krydderurterne. Bland alle ingredienser til marinaden sammen, og smag den til med salt og peber.

Bland kartofler, rødløg og marinade. Stil de marinerede kartofler i køleskab og lad dem trække i mindst 1 time.

Servering
Server de marinerede kartofler som tilbehør til kødretter.

Alternativ
Tilsæt grøntsager som ærter, revet gulerod, peberfrugt, kogte kolde haricots verts eller agurk efter smag. Dildeddike kan erstattes af andre kryddereddiker som f.eks. hvidvins- eller estragoneddike.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 875 kJ, Kulhydrat 33 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • 6-7 kogte, kolde, pillede kartofler
    • (ca. 400 g)
    • 1 lille rødløg (ca. 30 g)
  • Marinade
  • 2 tsk. olie
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 2 spsk. dildeddike
  • 4 spsk. vand
  • 1 spsk. frisk dild
  • 1 spsk. frisk persille
  • 1 spsk. frisk purløg
  • salt, peber

 

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i skiver. Pil rødløget og hak det fint. Klip eller hak krydderurterne. Bland alle ingredienser til marinaden sammen, og smag den til med salt og peber.

Bland kartofler, rødløg og marinade. Stil de marinerede kartofler i køleskab og lad dem trække i mindst 1 time.

Servering
Server de marinerede kartofler som tilbehør til kødretter.

Alternativ
Tilsæt grøntsager som ærter, revet gulerod, peberfrugt, kogte kolde haricots verts eller agurk efter smag. Dildeddike kan erstattes af andre kryddereddiker som f.eks. hvidvins- eller estragoneddike.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes