MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sennepskartofler med spidskål

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne lige netop møre. Pil og afkøl dem.

Snit spidskålen fint. Snit løget fint. Afdryp kapers. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.

Bland kartofler, kål, løg og kapers i dressingen, og lad kartoffelsalaten trække i mindst ½ time i køleskab. Pynt inden servering med finthakket dild eller persille.

Servering
Servér sennepskartofler med spidskål til kogt eller stegt kylling eller fisk.

Alternativ
Salaten er også lækker som tilbehør til grillmad.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 900 kJ, Kulhydrat 37 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 700 g nye, små kartofler
    • ½ spidskål (ca. 300 g)
    • 1 lille rødløg (ca. 50 g)
    • 2 spsk. kapers
    • Dressing
    • 3 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
    • 1 spsk. Dijonsennep
    • 2 spsk. sød fransk sennep
    • salt, hvid peber
  • Pynt
  • ½ bdt. dild eller persille

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne lige netop møre. Pil og afkøl dem.

Snit spidskålen fint. Snit løget fint. Afdryp kapers. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.

Bland kartofler, kål, løg og kapers i dressingen, og lad kartoffelsalaten trække i mindst ½ time i køleskab. Pynt inden servering med finthakket dild eller persille.

Servering
Servér sennepskartofler med spidskål til kogt eller stegt kylling eller fisk.

Alternativ
Salaten er også lækker som tilbehør til grillmad.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes