MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Syltede kirsebær

Fremgangsmåde

Skyl kirsebærrene og udsten dem. Varm vandet op til kogepunktet, og kog kirsebærrene i ca. 2 min. sammen med sukker og citronsaft. Smag blandingen til med søde­middel. Tilsæt evt. konserveringsmiddel.

Hæld blandingen på rene glas, og luk dem straks.

De syltede kirsebær skal trække i mindst 1 døgn.

Alternativ
1 dl vand kan erstattes af 1 dl rom.

De syltede kirsebær kan laves uden tilsætning af sukker. Opskriften ovenfor følges, dog udelades 50 g sukker.

  • Dessert og kage,Syltning
  • Ved ½ dl bær og saft (60 g): Energi 150 kJ, Kulhydrat 8 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • Ca. 4 dl

Ingredienser

  • 500 g syltekirsebær
  • 2 dl vand
  • 50 sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Skyl kirsebærrene og udsten dem. Varm vandet op til kogepunktet, og kog kirsebærrene i ca. 2 min. sammen med sukker og citronsaft. Smag blandingen til med søde­middel. Tilsæt evt. konserveringsmiddel.

Hæld blandingen på rene glas, og luk dem straks.

De syltede kirsebær skal trække i mindst 1 døgn.

Alternativ
1 dl vand kan erstattes af 1 dl rom.

De syltede kirsebær kan laves uden tilsætning af sukker. Opskriften ovenfor følges, dog udelades 50 g sukker.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes