Syltede kirsebær

Tilbehør, Desserter og kager, Syltning

Syltede kirsebær

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. ½ dl bær og saft (60 g)

150/35

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

40

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 4 dl

500 g syltekirsebær
2 dl vand
50 g sukker
2 tsk. citronsaft
sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker, gerne flydende
evt. konserveringsmiddel

Sådan gør du

Skyl kirsebærrene, og udsten dem.

Varm vandet op til kogepunktet, og kog kirsebærrene i ca. 2 min. sammen med sukker og citronsaft.

Smag blandingen til med sødemiddel. Tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld blandingen på rene glas, og luk dem straks.

De syltede kirsebær skal trække i mindst 1 døgn.

Variation

1 dl vand kan erstattes af 1 dl rom.

Tip

Du kan lave syltede kirsebær uden tilsætning af sukker. Vær opmærksom på, at holdbarheden er kortere, når man sylter uden tilsat sukker.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.