MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rabarbermarmelade med citron

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i ca. 1 cm store stykker. Finriv 1 tsk. skal af citronen og pres herefter citronen.

Kog rabarber, citronsaft, hindbær, vand og sukker langsomt op og kog det i ca. 15 min. med låg. Tilsæt citronskal og sødemiddel. Rør gelerings­middel ud i vandet. Kog marmeladen yderligere 2 min., afhængig af hvilken type geleringsmiddel, der bliver anvendt.

Hæld marmeladen på rene, skoldede glas og luk dem straks.

Servering
Server marmeladen som pålæg.

Opbevaring
Opbevar marmeladen køligt og mørkt. Efter åbning holder marmeladen sig bedst i køleskab.

Tip
Citronskiver skåret i halve kan lægges i glasset. Hæld kogende vand over citronen først, så eventuelle bakterier er dræbt. Marmeladen kan spises uden begrænsning.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 35 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 1 l, ca. 65 spsk.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 usprøjtet citron
  • 300 g hindbær, gerne frosne
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. Rød Melatin eller andet geleringsmiddel

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i ca. 1 cm store stykker. Finriv 1 tsk. skal af citronen og pres herefter citronen.

Kog rabarber, citronsaft, hindbær, vand og sukker langsomt op og kog det i ca. 15 min. med låg. Tilsæt citronskal og sødemiddel. Rør gelerings­middel ud i vandet. Kog marmeladen yderligere 2 min., afhængig af hvilken type geleringsmiddel, der bliver anvendt.

Hæld marmeladen på rene, skoldede glas og luk dem straks.

Servering
Server marmeladen som pålæg.

Opbevaring
Opbevar marmeladen køligt og mørkt. Efter åbning holder marmeladen sig bedst i køleskab.

Tip
Citronskiver skåret i halve kan lægges i glasset. Hæld kogende vand over citronen først, så eventuelle bakterier er dræbt. Marmeladen kan spises uden begrænsning.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes