MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Middelhavsmuffins

Fremgangsmåde

Pisk æg og mælk sammen og bland mel, bagepulver og krydderier i. Tilsæt flydende margarine.

Hak løg og hvidløg fint og kom det i. Hak de tørrede tomater, oliven og persillen fint eller blend det og rør det i dejen.

Fordel dejen i 18 høje muffinsforme. Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. på midterste, til de er gennembagte.

Afkøl muffins på en bagerist.

Servering
Server middelhavsmuffins i madpakken, på picnic eller som et mellemmåltid med grøntsager til.

Opbevaring
Du kan fryse middelhavsmuffins.

  • Brød,Snack og mellemmåltid,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 425 kJ, Kulhydrat 14 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 32 g
  • 18 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 ½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 100 g fuldkorns majsmel (ca. 1½ dl)
  • 50 g fuldkorns speltmel (ca. 1 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. Provencekrydderi
  • 50 g flydende margarine
  • ½ lille løg (ca. 25 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 8 tørrede tomater
  • 10 sorte oliven
  • 2 spsk. hakket persille 

Fremgangsmåde

Pisk æg og mælk sammen og bland mel, bagepulver og krydderier i. Tilsæt flydende margarine.

Hak løg og hvidløg fint og kom det i. Hak de tørrede tomater, oliven og persillen fint eller blend det og rør det i dejen.

Fordel dejen i 18 høje muffinsforme. Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. på midterste, til de er gennembagte.

Afkøl muffins på en bagerist.

Servering
Server middelhavsmuffins i madpakken, på picnic eller som et mellemmåltid med grøntsager til.

Opbevaring
Du kan fryse middelhavsmuffins.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes