Middelhavsmuffins

Brød

Middelhavsmuffins

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

425/100

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

3

g

Protein

5

g

Frugt/grønt pr. stk.

32

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

18 stk.

2 æg
2½ dl skummet- eller minimælk
100 g fuldkornsmajsmel (ca. 1½ dl)
50 g fuldkornsspeltmel (ca. 1 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. provencekrydderi
50 g flydende margarine
½ lille løg (ca. 25 g)
2 fed hvidløg
8 tørrede tomater
10 sorte oliven
2 spsk. hakket persille

Sådan gør du

Pisk æg og mælk sammen, og bland mel, bagepulver og krydderier i. Tilsæt flydende margarine.

Hak løg og hvidløg fint, og kom det i. Hak de tørrede tomater, oliven og persillen fint, eller blend det, og rør det i dejen.

Fordel dejen i 18 høje muffinforme. Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.

Afkøl muffins på en bagerist.

Servering

Server middelhavsmuffins i madpakken, på picnic eller som et mellemmåltid med grøntsager til.

Opbevaring

Du kan fryse middelhavsmuffins.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.