MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mysliboller

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned og form til 24 boller.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller syrnet mælkeprodukt.

Bag müslibollerne ved 200ºC i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille. 

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Servering
Server müslibollerne til morgenmad eller som et mellemmåltid.

1 müslibolle passer til et mellemmåltid, som den er - dvs. uden at smøre noget på den.

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 525 kJ, Kulhydrat 22 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 43 g
  • 24 stk.

Ingredienser

    • 3 dl vand
    • 1 pk. gær (50 g)
    • 2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
    • 1 spsk. olie eller flydende margarine
    • 1 tsk. sukker
    • 1½ tsk. salt
    • 150 g mysli med frugt og bær med højst 13 g sukkerarter, højst 8 g fedt og mindst 8 g kostfibre (ca. 5 dl)
    • 100 g rugmel (ca. 2 dl)
    • ca. 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
  • Pensling
  • 1 æg eller syrnet mælkeprodukt

 

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned og form til 24 boller.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller syrnet mælkeprodukt.

Bag müslibollerne ved 200ºC i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille. 

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Servering
Server müslibollerne til morgenmad eller som et mellemmåltid.

1 müslibolle passer til et mellemmåltid, som den er - dvs. uden at smøre noget på den.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes