Mysliboller

Brød

Mysliboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

525/130

kJ/kcal

Energi

23

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

45

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

24 stk.

3 dl vand

1 pakke gær (50 g)

2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

1 spsk. olie eller flydende margarine

1 tsk. sukker

1½ tsk. salt

150 g mysli med frugt og bær med højst 13 g sukkerarter, højst 8 g fedt og mindst 6 g kostfibre (ca. 5 dl)

100 g rugmel (ca. 2 dl)

ca. 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

 

Pensling

1 æg eller syrnet mælkeprodukt

Sådan gør du

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Slå dejen ned, og form til 24 boller.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller syrnet mælkeprodukt.

Bag myslibollerne ved 200° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Servering

Server myslibollerne til morgenmad eller som et mellemmåltid.

Tip

Vælg en mysli, der har Nøglehulsmærket eller Fuldkornslogoet.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.