MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Müsligrød med rabarberkompot

Fremgangsmåde

Kompot
Skær rabarberstilkene i ca. 1 cm stykker. Kog rabarber, vand, tranebær, rørsukker og kardemomme i 5-10 min. med låg, til kompotten er jævn.

Tilsæt sødemiddel og smag til.

Grød
Kog müsli, vand og appelsinsaft op. Lad det koge i ca. 5 min. under omrøring til grøden har passende konsistens. Smag til med salt.

Ønskes en kraftigere appelsinsmag, tilsæt lidt fintreven appelsinskal, hvis appelsinen er usprøjtet.

Rist mandelsplitterne på en tør pande, til de er lysebrune.

Servering
Server müsligrøden varm med rabarberkompot og drys med mandelsplitter.

Variation
Rosiner kan erstatte soltørrede tranebær i kompotten.

Alternativ
Rabarberkompotten kan serveres til stegt kød eller fjerkræ. Mysligrød kan koges i mikrobølgeovn. Du kan finde forslag til mysliprodukter i oversigten på diabetes.dk.

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 950 kJ, Kulhydrat 40 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 15 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Kompot
    • 200 g rabarber 
    • ½ dl vand 
    • 25 g soltørrede tranebær 
    • 1 spsk. rørsukker 
    • ½ tsk. stødt kardemomme 
    • sødemiddel svarende til ca. 20 g sukker
    • Mysligrød
    • 150 g mysli med højst 13 g sukkerarter, 8 g fedt og mindst 8 g kostfibre 
    • ½ l vand 
    • saft af 2 appelsiner eller 2 dl appelsinjuice
    • salt
  • Pynt
  • 1 spsk. mandelsplitter 

Fremgangsmåde

Kompot
Skær rabarberstilkene i ca. 1 cm stykker. Kog rabarber, vand, tranebær, rørsukker og kardemomme i 5-10 min. med låg, til kompotten er jævn.

Tilsæt sødemiddel og smag til.

Grød
Kog müsli, vand og appelsinsaft op. Lad det koge i ca. 5 min. under omrøring til grøden har passende konsistens. Smag til med salt.

Ønskes en kraftigere appelsinsmag, tilsæt lidt fintreven appelsinskal, hvis appelsinen er usprøjtet.

Rist mandelsplitterne på en tør pande, til de er lysebrune.

Servering
Server müsligrøden varm med rabarberkompot og drys med mandelsplitter.

Variation
Rosiner kan erstatte soltørrede tranebær i kompotten.

Alternativ
Rabarberkompotten kan serveres til stegt kød eller fjerkræ. Mysligrød kan koges i mikrobølgeovn. Du kan finde forslag til mysliprodukter i oversigten på diabetes.dk.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes