MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Nøddemuffins med kaffeglasur

Fremgangsmåde

Hasselnødderne blendes i en foodprocessor.
Alle ingredienser undtagen æggehvider blandes sammen.
Æggehviderne piskes meget stive, hvorefter de forsigtigt vendes i blandingen.
Dejen fordeles i 18 forme.
Kagerne bages ved 200 C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.
De afkøles på en bagerist.
Alle ingredienser til glasuren røres sammen, og kagerne pyntes.

Servering
Nøddemuffins med kaffeglasur serveres som et mellemmåltid.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 450 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 21 g
  • 18 stk.

Ingredienser

    • 175 g hasselnøddekerner
    • 150 g Atwel eller Perfect Fit
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 spsk. hvedemel
    • 1 tsk. bagepulver
    • 4 æggehvider
  • Kaffeglasur
  • 2 spsk. oliemargarine
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 1 spsk. stærk kaffe
  • 18 stk. muffinsforme

 

Fremgangsmåde

Hasselnødderne blendes i en foodprocessor.
Alle ingredienser undtagen æggehvider blandes sammen.
Æggehviderne piskes meget stive, hvorefter de forsigtigt vendes i blandingen.
Dejen fordeles i 18 forme.
Kagerne bages ved 200 C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.
De afkøles på en bagerist.
Alle ingredienser til glasuren røres sammen, og kagerne pyntes.

Servering
Nøddemuffins med kaffeglasur serveres som et mellemmåltid.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes