MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æble-brombærmarmelade

Fremgangsmåde

Skræl og findel æblerne, og kog dem op med vand og citronsaft. 
Tilsæt brombærrene, og lad marmeladen koge i ca. 10 min. uden låg.

Blend herefter marmeladen, eller mos den med en grydeske. 
Udrør Rød Melatin i vand og tilsæt blandingen til marmeladen, mens du rører. Kog marmeladen i yderligere 2 min. 
Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
Æble-hyldebærmarmelade: Tilsæt 250 g hyldebær i stedet for 250 g brombær.

Opskriftbanner

  • Syltning
  • Pr. spsk. (ca. 15 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • Ca. 5,5 dl

Ingredienser

  • 2-3 syrlige æbler f.eks. Belle de boskoop (ca. 250 g)
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 250 g brombær
  • ½ tsk. Rød Melatin eller andet geleringsmiddel
  • ½ dl vand
  • Sødemiddel svarende til 50-75 g sukker (afhængig af æblernes sødme)

Fremgangsmåde

Skræl og findel æblerne, og kog dem op med vand og citronsaft. 
Tilsæt brombærrene, og lad marmeladen koge i ca. 10 min. uden låg.

Blend herefter marmeladen, eller mos den med en grydeske. 
Udrør Rød Melatin i vand og tilsæt blandingen til marmeladen, mens du rører. Kog marmeladen i yderligere 2 min. 
Smag blandingen til med sødemiddel.

Hæld marmeladen på rene glas, og luk dem straks.

Alternativ
Æble-hyldebærmarmelade: Tilsæt 250 g hyldebær i stedet for 250 g brombær.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes