MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Nektarin med jordbærcreme

Fremgangsmåde

Skær nektarinerne i 8 dele. Stik et grillspyd igennem 6 stykker nektarin. Gentag med de øvrige, så der i alt bliver 4 spyd.

Bland honning og rom med hakket rosmarin. Pensl blandingen på nektarin-bådene. Gril frugtspyddene ved svag varme i 4-6 min.

Pensl frugten med resten af honningblandingen, mens de bliver grillet.

Mos jordbærrene med en gaffel og bland dem med fromage frais. Smag blandingen til med sødemiddel.

Servering
Server grillede nektariner med jordbærcreme som dessert.

Alternativ
Frosne jordbær kan anvendes i stedet for friske. Hvis det er udenlandske bær, anbefales det at give bærrene et opkog inden brug.

Citronsaft kan tilsættes i stedet for rom.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 400 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 3 nektariner (ca. 350 g)
    • 1 spsk. flydende honning
    • 1 spsk. rom eller likør, kan udelades
    • 1 kvist frisk rosmarin eller ¼ tsk. tørret
  • Jordbærcreme
  • 100 g jordbær
  • 200 g fromage frais
  • sødemiddel svarende til 10-20 g sukker
  • 4 små grillspyd fx træpinde

Fremgangsmåde

Skær nektarinerne i 8 dele. Stik et grillspyd igennem 6 stykker nektarin. Gentag med de øvrige, så der i alt bliver 4 spyd.

Bland honning og rom med hakket rosmarin. Pensl blandingen på nektarin-bådene. Gril frugtspyddene ved svag varme i 4-6 min.

Pensl frugten med resten af honningblandingen, mens de bliver grillet.

Mos jordbærrene med en gaffel og bland dem med fromage frais. Smag blandingen til med sødemiddel.

Servering
Server grillede nektariner med jordbærcreme som dessert.

Alternativ
Frosne jordbær kan anvendes i stedet for friske. Hvis det er udenlandske bær, anbefales det at give bærrene et opkog inden brug.

Citronsaft kan tilsættes i stedet for rom.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes