MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ostelagkage med rabarber

Fremgangsmåde

Bund
Bland havregryn og hvedemel i en skål. Tilsæt margarine og sødemiddel. Saml dejen med vandet.

Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel og bag den på næstnederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min. Afkøl bunden i springformen.

Ostemasse
Rør friskost, fromage frais, æggeblommer, sødemiddel og vaniljesukker godt sammen (evt. med en håndmikser).

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Lun citronsaften over vandbad. Tag husblassen op af vandet og smelt det i citronsaften med det vand, der hænger ved. Pisk husblassen i ostemassen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fordel ostemassen forsigtigt over bunden.

Dæk kagen til og stil den i køleskabet i mindst 1 døgn.

Rabarberkompot
Rengør rabarberstilkene og snit dem i ca. 1 cm lange stykker. Kom rabarberne i en gryde sammen med vand og Nonoxal.

Bring det i kog og lad det koge i ca. 5 min. Tag gryden af varmen.

Rør kartoffelmel og vand sammen. Rør blandingen i rabarberne, og smag til med sødemiddel. Afkøl rabarberne.

Læg kompotten oven på ostemassen, og stil kagen i køleskabet et par timer.

Tag kagen ud af springformen og læg den på et fad.

Servering
Server ostelagkage med rabarber som dessert.

Alternativ
Vinrabarber giver en flot rød farve.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 500 kJ, Kulhydrat 9 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 12 personer

Ingredienser

    • Bund
    • 2 dl havregryn (ca. 60 g)
    • 1 dl hvedemel (ca. 60 g)
    • 50 g margarine, gerne flydende
    • sødemiddel svarende til 50 g sukker
    • 1 spsk. koldt vand
    • Ostemasse
    • 200 g friskost naturel med højst 17 % fedt
    • 2 dl fromage frais
    • 1 bg. pasteuriserede æggeblommer
    • 2 bg. pasteuriserede æggehvider
    • sødemiddel svarende til 75 g sukker, gerne flydende
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • saft af ½ citron
    • 6 blade husblas
  • Rabarberkompot
  • 200 g rabarber, friske eller frosne
  • 1-1½ dl vand
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. vand
  • sødemiddel svarende til 40-50 g sukker, gerne flydende Nonoxal (calsiumchlorid)efter anvisning på flasken

Fremgangsmåde

Bund
Bland havregryn og hvedemel i en skål. Tilsæt margarine og sødemiddel. Saml dejen med vandet.

Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel og bag den på næstnederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min. Afkøl bunden i springformen.

Ostemasse
Rør friskost, fromage frais, æggeblommer, sødemiddel og vaniljesukker godt sammen (evt. med en håndmikser).

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Lun citronsaften over vandbad. Tag husblassen op af vandet og smelt det i citronsaften med det vand, der hænger ved. Pisk husblassen i ostemassen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fordel ostemassen forsigtigt over bunden.

Dæk kagen til og stil den i køleskabet i mindst 1 døgn.

Rabarberkompot
Rengør rabarberstilkene og snit dem i ca. 1 cm lange stykker. Kom rabarberne i en gryde sammen med vand og Nonoxal.

Bring det i kog og lad det koge i ca. 5 min. Tag gryden af varmen.

Rør kartoffelmel og vand sammen. Rør blandingen i rabarberne, og smag til med sødemiddel. Afkøl rabarberne.

Læg kompotten oven på ostemassen, og stil kagen i køleskabet et par timer.

Tag kagen ud af springformen og læg den på et fad.

Servering
Server ostelagkage med rabarber som dessert.

Alternativ
Vinrabarber giver en flot rød farve.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes