MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pizza, mini

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Tomatsovs
Pil løget og hak fint. Skræl guleroden og riv den fint. Pres hvidløget.

Kom olien i en gryde og varm den let op. Tilsæt grøntsagerne og svits dem let. Tilsæt de flåede tomater og oregano, og lad sovsen småkoge i ca. 20 min. uden låg. Afkøl sovsen let og smag den til med salt og peber.

Fyld
Skær pastramien i strimler. Skær cherrytomaterne i skiver. Skær peberfrugten i tern.

Slå dejen ned og del den i 20 stykker, og tril den til boller. Rul hver bolle ud til små pizzabunde. Fordel tomatsovsen på bundene. Kom fyldet på pizzaerne. Drys ost og oregano på.

Bag minipizzaerne ved 200ºC i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Afkøl pizzaerne på en bagerist.

Servering
Spis minipizzaerne varme som frokostret med grøntsager til eller kolde i madpakken.

Alternativ
Pastrami kan erstattes af kyllingetern, skinkestrimler, tun eller rejer. Andre grøntsager kan bruges.

Kostfibre pr. 100 g = 3,1 g

Opskriftbanner

  • Madpakke og pålæg,Varme retter,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 550 kJ, Kulhydrat 19 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 22 g
  • 20 stk.

Ingredienser

    • 3½ dl vand
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 2 tsk. olie, gerne olivenolie
    • 1 tsk. salt
    • 100 g hvid hvedemel
    • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • Tomatsovs
    • 1 lille løg (ca. 50 g)
    • 1 gulerod (ca. 75 g)
    • 1 fed hvidløg
    • 1 tsk. olie
    • 1 ds. flåede tomater - gerne hakkede (ca. 400 g)
    • 2 tsk. tørret oregano
    • salt, peber
  • Fyld
    • 150 g pastrami i skiver
    • 5 cherrytomater (ca. 75 g)
    • 1 lille grøn peberfrugt (ca. 100 g)
  • Pynt
  • 100 g reven ost med højst 17 % fedt
  • tørret oregano

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Tomatsovs
Pil løget og hak fint. Skræl guleroden og riv den fint. Pres hvidløget.

Kom olien i en gryde og varm den let op. Tilsæt grøntsagerne og svits dem let. Tilsæt de flåede tomater og oregano, og lad sovsen småkoge i ca. 20 min. uden låg. Afkøl sovsen let og smag den til med salt og peber.

Fyld
Skær pastramien i strimler. Skær cherrytomaterne i skiver. Skær peberfrugten i tern.

Slå dejen ned og del den i 20 stykker, og tril den til boller. Rul hver bolle ud til små pizzabunde. Fordel tomatsovsen på bundene. Kom fyldet på pizzaerne. Drys ost og oregano på.

Bag minipizzaerne ved 200ºC i ca. 15 min. på midterste ovnrille. Afkøl pizzaerne på en bagerist.

Servering
Spis minipizzaerne varme som frokostret med grøntsager til eller kolde i madpakken.

Alternativ
Pastrami kan erstattes af kyllingetern, skinkestrimler, tun eller rejer. Andre grøntsager kan bruges.

Kostfibre pr. 100 g = 3,1 g

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes