MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pandekage med broccoli

Fremgangsmåde

Pisk ægget sammen. Tilsæt mælken. Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål og drys det i mælken under piskning. Sæt dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en ½ time.

Rens broccolien og del den i små buketter. Damp broccolibuketterne møre.

Sovs
Pisk hvedemel, broccolivand og mælk sammen og bring det i kog under stadig piskning. Kog sovsen godt igennem i ca. 5 min. Smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.

Steg pandekagerne i fedtstoffet. Der bliver 4 stk. på en lille pande med en diameter på 18-20 cm. Fold pandekagerne til en trekant. Fyld broccoli og revet ost i den ene lomme. Læg de fyldte pandekager i et smurt ovnfast fad.

Hæld sovsen henover. Drys revet ost og mandler over. Gratiner pandekagerne i ca. 15 min. ved 225° C på midterste ovnrille, til osten er gylden.

Servering
Server pandekager med broccoli med et stykke groft brød og råkost til.

Alternativ
Broccolistokkene kan skæres ud i skiver og fryses og anvendes i f.eks. sammenkogte retter eller supper.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1375 kJ, Kulhydrat 23 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 2 personer

Ingredienser

        • Pandekagedej
        • 1 æg
        • 1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
        • 2 spsk. hvedemel
        • 1 spsk. grahamsmel
        • salt
        • 2 tsk. flydende fedtstof
      • Fyld
      • ½ bdt. broccoli (ca. 250 g)
      • 10 g revet ost med højst 17 % fedt
      • Sovs
      • 1 spsk. hvedemel
      • 1½ dl broccolivand
      • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
      • 1 knsp. stødt muskatnød
      • salt, peber 
  • Pynt
  • 30 g revet ost med højst 17 % fedt
  • 10 g mandelflager

Fremgangsmåde

Pisk ægget sammen. Tilsæt mælken. Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål og drys det i mælken under piskning. Sæt dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en ½ time.

Rens broccolien og del den i små buketter. Damp broccolibuketterne møre.

Sovs
Pisk hvedemel, broccolivand og mælk sammen og bring det i kog under stadig piskning. Kog sovsen godt igennem i ca. 5 min. Smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.

Steg pandekagerne i fedtstoffet. Der bliver 4 stk. på en lille pande med en diameter på 18-20 cm. Fold pandekagerne til en trekant. Fyld broccoli og revet ost i den ene lomme. Læg de fyldte pandekager i et smurt ovnfast fad.

Hæld sovsen henover. Drys revet ost og mandler over. Gratiner pandekagerne i ca. 15 min. ved 225° C på midterste ovnrille, til osten er gylden.

Servering
Server pandekager med broccoli med et stykke groft brød og råkost til.

Alternativ
Broccolistokkene kan skæres ud i skiver og fryses og anvendes i f.eks. sammenkogte retter eller supper.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes