MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Karrygryde med kikærter

Fremgangsmåde

Skær løget i tern, og guleroden i grove stave.
Snit hvidkålen fint.
Skyl og afdryp kikærterne.
Varm fedtstoffet op, og “brænd” karryen af.
Tilsæt grøntsagerne, og svits det i karryen i et par min.
Tilsæt kikærter.
Skær æblet i tern, og tilsæt det sammen med bouillon og krydderier.
Kog retten i ca. 10 min.
Smag retten til, og jævn den evt.
Rist evt. peanuts, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering
Server karrygryde med kikærter med fuldkorns-ris eller -bulgur og evt. fuldkornsbrød

  • Varme retter,Vegetar,Drikke
  • Pr. person: Energi 1800 kJ, Kulhydrat 45 g, Fedt 16 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

løg (ca. 100 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
¼ hvidkål (ca. 400 g)
1 dåse kikærter (240 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. karry
1 æble (ca. 100 g)
¼ liter grøntsagsbouillon
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. salt
peber
evt. jævning

Pynt
25 g peanuts

Fremgangsmåde

Skær løget i tern, og guleroden i grove stave.
Snit hvidkålen fint.
Skyl og afdryp kikærterne.
Varm fedtstoffet op, og “brænd” karryen af.
Tilsæt grøntsagerne, og svits det i karryen i et par min.
Tilsæt kikærter.
Skær æblet i tern, og tilsæt det sammen med bouillon og krydderier.
Kog retten i ca. 10 min.
Smag retten til, og jævn den evt.
Rist evt. peanuts, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering
Server karrygryde med kikærter med fuldkorns-ris eller -bulgur og evt. fuldkornsbrød

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes