MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødbedesalat med brombær

Fremgangsmåde

Skær rødbederne i små tern. Giv halvdelen af rødbederne et opkog i 4-5 min. i letsaltet vand. Hæld de kogte rødbeder i en sigte. Snit rødløget i tynde skiver, og bland dem med de kogte rødbeder.
Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over de lune rødbedetern og rødløg. Afkøl blandingen.
Bland de rå rødbedetern i sammen med brombær, kapers og rucola.
Drys græskarkernerne over salaten lige inden servering. Du kan evt. riste dem først.

Servering
Server rødbedesalat med brombær til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

  • Salat og tilbehør
  • Energi 675 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 2 personer

Ingredienser

2-3 rødbeder (ca. 300 g)
½ lille rødløg (ca. 30 g)
10 brombær (ca. 50 g)
1 spsk. kapers, kan udelades
2 håndfulde rucolasalat

Marinade
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
2 tsk. olie
salt, peber

Pynt
1 spsk. græskarkerner

Fremgangsmåde

Skær rødbederne i små tern. Giv halvdelen af rødbederne et opkog i 4-5 min. i letsaltet vand. Hæld de kogte rødbeder i en sigte. Snit rødløget i tynde skiver, og bland dem med de kogte rødbeder.
Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over de lune rødbedetern og rødløg. Afkøl blandingen.
Bland de rå rødbedetern i sammen med brombær, kapers og rucola.
Drys græskarkernerne over salaten lige inden servering. Du kan evt. riste dem først.

Servering
Server rødbedesalat med brombær til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes