Skinkeruller med kartofler og grønt

Varme retter

Skinkeruller med kartofler og grønt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

1725/410

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

26

g

Protein

215

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 lille løg (ca. 55 g)

¼ squash (ca. 70 g)

150 g hakket kalve- og svinekød med højst 10 % fedt

¼ tsk. salt

peber

2 skiver lufttørret skinke (ca. 25 g)

10 små kartofler (ca. 350 g)

2 tsk. flydende fedtstof

5 forårsløg (ca. 100 g)

200 g grønne bønner, friske eller frosne

persille efter smag

salt, peber

Sådan gør du

Riv løg og squash groft, og rør kødet med grøntsagerne, salt og peber.

Form farsen til 2 aflange ruller, og rul en skive skinke om hver.

Skær kartoflerne i kvarte, og steg dem i fedtstoffet i ca. 10 min. Vend i dem nogle gange. Krydr med salt og peber.

Kom skinkerullerne på samme pande, og lad dem stege i 15-20 min., til de er gennemstegte. Vend både ruller og kartofler flere gange.

Skær forårsløg i stykker à ca. 1 cm, og halver bønnerne, hvis de er lange. Tilsæt forårsløg og bønner, når der er ca. 5 min. af stegetiden tilbage. Hak persillen, tilsæt den, og smag retten til med salt og peber.

Servering

Server skinkeruller med kartofler og grønt, evt. med fuldkornsbrød til.

Variation

Du kan bruge reven gulerod, pastinak eller persillerod i farsen i stedet for squash.

Anvend porre, peberfrugt eller ærter i stedet for forårsløg og bønner.

Tip – hvis du vil lave retten i god tid

Du kan lave skinkerullerne og gøre grøntsagerne klar, inden du f.eks. skal motionere. Hvis du koger kartoflerne i 5-10 min., er de møre på panden samtidig med skinkerullerne.

Som alternativ kan du lave skinkerullerne dagen før. Kartoflerne kan du koge næsten møre. Så skal du bare varme skinkeruller og stege de udskårne kartofler sammen med forårsløg og bønner, når du er hjemme.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.