MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skinkeruller med kartofler og grønt

Fremgangsmåde

Riv løg og squash groft, og rør kødet med grøntsagerne og krydderier.

Form farsen til 2 aflange ruller, og rul en skive skinke om hver.

Skær kartoflerne i kvarte, og steg dem i fedtstoffet i ca. 10 min. Vend i dem nogle gange. Krydr med salt og peber.

Kom skinkerullerne på samme pande, og lad dem stege i 15-20 min., til de er gennemstegte. Vend både ruller og kartofler flere gange.

Skær forårsløg i stykker á ca. 1 cm og halver bønnerne, hvis de er lange. Tilsæt forårsløg og bønner, når der er ca. 5 min. af stegetiden tilbage. Hak persillen, og tilsæt den, og smag retten til med salt og peber.

Servering
Server Skinkeruller med kartofler og grønt evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Du kan bruge reven gulerod, pastinak eller persillerod i farsen i stedet for squash.
Anvend porre, peberfrugt eller ærter i stedet for forårsløg og bønner.

Tip - hvis du vil lave retten i god tid
Du kan lave skinkerullerne og gøre grøntsagerne klar, inden du f.eks. skal motionere. Hvis du koger kartoflerne i 5-10 min., er de møre på panden samtidig med skinkerullerne.

Som alternativ kan du lave skinkerullerne dagen før. Kartoflerne kan du koge næsten møre. Så skal du bare varme skinkeruller og stege de udskårne kartofler sammen med forårsløg og bønner, når du er hjemme

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1600 kJ, Kulhydrat 36 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 lille løg (ca. 55 g)
  • ¼ squash (ca. 70 g)
  • 150 g hakket kalve- og svinekød med højst 10 % fedt
  • ¼ tsk. salt
  • peber
  • 2 skiver lufttørret skinke (ca. 25 g)
  • 10 små kartofler (ca. 350 g)
  • 2 tsk. flydende fedtstof
  • 5 forårsløg (ca. 100 g)
  • 200 g grønne bønner, friske eller frosne
  • persille efter smag
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Riv løg og squash groft, og rør kødet med grøntsagerne og krydderier.

Form farsen til 2 aflange ruller, og rul en skive skinke om hver.

Skær kartoflerne i kvarte, og steg dem i fedtstoffet i ca. 10 min. Vend i dem nogle gange. Krydr med salt og peber.

Kom skinkerullerne på samme pande, og lad dem stege i 15-20 min., til de er gennemstegte. Vend både ruller og kartofler flere gange.

Skær forårsløg i stykker á ca. 1 cm og halver bønnerne, hvis de er lange. Tilsæt forårsløg og bønner, når der er ca. 5 min. af stegetiden tilbage. Hak persillen, og tilsæt den, og smag retten til med salt og peber.

Servering
Server Skinkeruller med kartofler og grønt evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Du kan bruge reven gulerod, pastinak eller persillerod i farsen i stedet for squash.
Anvend porre, peberfrugt eller ærter i stedet for forårsløg og bønner.

Tip - hvis du vil lave retten i god tid
Du kan lave skinkerullerne og gøre grøntsagerne klar, inden du f.eks. skal motionere. Hvis du koger kartoflerne i 5-10 min., er de møre på panden samtidig med skinkerullerne.

Som alternativ kan du lave skinkerullerne dagen før. Kartoflerne kan du koge næsten møre. Så skal du bare varme skinkeruller og stege de udskårne kartofler sammen med forårsløg og bønner, når du er hjemme

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes