MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pannacotta med basilikum

Fremgangsmåde

Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt mælken. Kom sukkeret i og varm mælken op til kogepunktet under omrøring.

Pres citronen og riv skallen fint. Hak basilikumbladene groft.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra. Tilsæt husblassen i mælkeblandingen, mens der piskes kraftigt. Kom citronsaft og -skal i.

Når blandingen er let afkølet, vendes yoghurt og basilikum forsigtigt i. Tilsæt sødemiddel.

Kom blandingen i 4 portionsskåle og lad det stå på køl i mindst 3 timer, til det er stivnet.

Skær mangoen i mindre stykker eller mos den med en gaffel. Halver granatæblet og pil kernerne ud. Anret pannacottaen sammen med mango og granatæble.

Servering
Server pannacotta med basilikum som dessert.

Alternativ
Desserten kan med fordel laves dagen i forvejen. Den er ikke fryseegnet.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 600 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl letmælk
  • ½ stang vanilje – 1 tsk. vaniljesukker kan anvendes i stedet
  • 25 g sukker
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 spsk. citronsaft
  • 30 friske basilikumsblade (ca. 5 g)
  • 5 blade husblas
  • 2½ dl græsk yoghurt 2 %
  • sødemiddel svarende til 50 g sukker
  • ½ moden mangofrugt (ca. 150 g)
  • ½ granatæble (ca. 50 g)

Fremgangsmåde

Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt mælken. Kom sukkeret i og varm mælken op til kogepunktet under omrøring.

Pres citronen og riv skallen fint. Hak basilikumbladene groft.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra. Tilsæt husblassen i mælkeblandingen, mens der piskes kraftigt. Kom citronsaft og -skal i.

Når blandingen er let afkølet, vendes yoghurt og basilikum forsigtigt i. Tilsæt sødemiddel.

Kom blandingen i 4 portionsskåle og lad det stå på køl i mindst 3 timer, til det er stivnet.

Skær mangoen i mindre stykker eller mos den med en gaffel. Halver granatæblet og pil kernerne ud. Anret pannacottaen sammen med mango og granatæble.

Servering
Server pannacotta med basilikum som dessert.

Alternativ
Desserten kan med fordel laves dagen i forvejen. Den er ikke fryseegnet.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes