MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pastasalat med tunsovs - fuldkorn

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afkøl den.

Riv gulerødderne groft. Del broccolien i små buketter, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i ca. 2 min.

Halver radiserne. Den kogte pasta blandes med grøntsagerne.

Tunsovs
Blend løg, tun og kapers, til det er en jævn masse. Pres den halve citron. Bland citronsaft og syrnet mælkeprodukt i tunblandingen. Smag tunsaucen til med salt og peber.

Servering
Bland pastasalat og tunsovs blandes sammen eller server tunsovsen ved siden af. Server retten til frokost evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Erstat tunen med torskerogn eller røget makrel. Brug edamamebønner, ærter, beder eller kinaradise  i stedet for radise.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1950 kJ, Kulhydrat 61 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 300 g fuldkornspasta 
    • 4 gulerødder (ca. 300 g)
    • 1 lille bundt broccoli (ca. 300 g)
    • 1 bundt radiser (ca. 150 g)
  • Tunsovs
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 2 dåser tun i vand (ca. 300 g)
  • 3-4 spsk. kapers
  • 1 citron
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afkøl den.

Riv gulerødderne groft. Del broccolien i små buketter, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i ca. 2 min.

Halver radiserne. Den kogte pasta blandes med grøntsagerne.

Tunsovs
Blend løg, tun og kapers, til det er en jævn masse. Pres den halve citron. Bland citronsaft og syrnet mælkeprodukt i tunblandingen. Smag tunsaucen til med salt og peber.

Servering
Bland pastasalat og tunsovs blandes sammen eller server tunsovsen ved siden af. Server retten til frokost evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Erstat tunen med torskerogn eller røget makrel. Brug edamamebønner, ærter, beder eller kinaradise  i stedet for radise.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes