MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pebernødder

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, krydderier, sødemiddel og hjortetaksalt. Tilsæt margarinen. Hvis du bruger fast plantemargarine, smuldres den i melblandingen.

Pisk det halve æg (både hvide og blomme) og sukker sammen, til det er lyst og skummende. Saml melblandingen med æggeblandingen og ælt det godt sammen. Du kan tilsætte lidt koldt vand, hvis dejen er svært at samle. Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.

Del den i mindre stykker, og tril dem til fingertykke stænger. Skær stængerne i stykker á ca. 1 cm, og tril dem til kugler. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem evt. lidt flade.

Bag pebernødderne ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune. Afkøl dem på en bagerist.

Tip
Lad ikke dejen stå for længe i køleskabet, så bliver den hård og smuldrer let. Dejen kan fryses.

  • Dessert og kage
  • For 10 stk.: Energi 500 kJ, Kulhydrat 19 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 63 g
  • Ca. 80 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl hvedemel (ca. 150 g)
  • ¼ tsk. stødt peber
  • ¼ tsk. stødt nelliker
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. hjortetaksalt
  • 25 g margarine, gerne flydende
  • 25 g Perfect Fit, Atwel eller andet bagesødemiddel
  • ½ æg
  • ½ dl sukker (ca. 45 g)

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, krydderier, sødemiddel og hjortetaksalt. Tilsæt margarinen. Hvis du bruger fast plantemargarine, smuldres den i melblandingen.

Pisk det halve æg (både hvide og blomme) og sukker sammen, til det er lyst og skummende. Saml melblandingen med æggeblandingen og ælt det godt sammen. Du kan tilsætte lidt koldt vand, hvis dejen er svært at samle. Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.

Del den i mindre stykker, og tril dem til fingertykke stænger. Skær stængerne i stykker á ca. 1 cm, og tril dem til kugler. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem evt. lidt flade.

Bag pebernødderne ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune. Afkøl dem på en bagerist.

Tip
Lad ikke dejen stå for længe i køleskabet, så bliver den hård og smuldrer let. Dejen kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes