MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pirogger med spinat og bacon

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Fyld
Tø spinaten op, hvis den er frossen. Skær baconen i små stykker, og svits den, til den har skiftet farve. Hak spinaten groft. Skær cherrytomaterne i både og bland dem med spinaten.

Kog blandingen i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet. Fjern blandingen fra komfuret. Tilsæt hytteost og muskatnød. Smag fyldet til med salt og peber.

Slå dejen ned og rul den tyndt ud. Udstik 12 cirkler. Brug evt. en glasskål med en diameter på ca. 14 cm.

Fordel fyldet på halvdelen af dejen – ikke helt ud til kanten. Læg den anden halvdel over. Proggen kan lettest samles ved at lukke langs kanten med en gaffel. Lad piroggerne efterhæve i ca. 15 minutter.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med reven ost. Bag piroggerne ved 200˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server pirogger med spinat og bacon lune som en frokostret med salat til eller kolde i madpakken.

Alternativ
I stedet for bacon kan røget laks anvendes. Laks i strimler vendes i fyldet sammen med hytteost. Muskatnød udelades.

  • Madpakke og pålæg,Varme retter
  • Pr. person: Energi 825 kJ, 30 g kulhydrat, 3 g fedt
  • 12 stykker

Ingredienser

    • 3 dl vand
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 1 spsk. fedtstof
    • 1 tsk. salt
    • 250 g speltmel med skaldele
    • (ca. 4 dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
    • Fyld
    • 200 g frossen eller frisk
    • helbladet spinat
    • 100 g mager bacon – gerne
    • backbacon (ca. 4 skiver)
    • 5 cherrytomater (ca. 75 g)
    • 50 g hytteost med rødløg
    • og purløg
    • ½ tsk. stødt muskatnød
    • salt, peber
  • Pensling/Pynt
  • 1 æg
  • 50 g reven ost
  • med højst 17 % fedt

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Fyld
Tø spinaten op, hvis den er frossen. Skær baconen i små stykker, og svits den, til den har skiftet farve. Hak spinaten groft. Skær cherrytomaterne i både og bland dem med spinaten.

Kog blandingen i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet. Fjern blandingen fra komfuret. Tilsæt hytteost og muskatnød. Smag fyldet til med salt og peber.

Slå dejen ned og rul den tyndt ud. Udstik 12 cirkler. Brug evt. en glasskål med en diameter på ca. 14 cm.

Fordel fyldet på halvdelen af dejen – ikke helt ud til kanten. Læg den anden halvdel over. Proggen kan lettest samles ved at lukke langs kanten med en gaffel. Lad piroggerne efterhæve i ca. 15 minutter.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med reven ost. Bag piroggerne ved 200˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server pirogger med spinat og bacon lune som en frokostret med salat til eller kolde i madpakken.

Alternativ
I stedet for bacon kan røget laks anvendes. Laks i strimler vendes i fyldet sammen med hytteost. Muskatnød udelades.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes