MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skinkegryde

Fremgangsmåde

Skær løget i skiver, og snit det fint.
Fjern stokken fra hvidkålen. Snit kålen fint.
Varm fedtstof op, tilsæt karry og “brænd det af”.
Tilsæt kød, og brun det – lad kødet stege videre i nogle få min.
Tag kødet op.
Kom løg og hvidkål i, og lad det dampe ved middel varme i ca. 5 min.
Hak abrikoserne fint, og tilsæt dem sammen med vand, sennep og rosmarin.
Damp i yderligere 5 min.
Tilsæt kødet, og varm retten igennem.
Jævn den evt., og smag til med salt og peber.

Servering
Server Skinkegryde med fuldkorns-bulgur, -ris eller rugbrød til.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1150 kJ, Kulhydrat 14 g, Fedt 9 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 2 personer

Ingredienser

1 løg (ca. 100 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1-2 tsk. karry efter smag
200 g skinkekød i strimler
3 tørrede abrikoser (ca. 25 g)
1 dl vand
1 spsk. sennep
1 tsk. tørret rosmarin
evt. jævning
salt, peber

Fremgangsmåde

Skær løget i skiver, og snit det fint.
Fjern stokken fra hvidkålen. Snit kålen fint.
Varm fedtstof op, tilsæt karry og “brænd det af”.
Tilsæt kød, og brun det – lad kødet stege videre i nogle få min.
Tag kødet op.
Kom løg og hvidkål i, og lad det dampe ved middel varme i ca. 5 min.
Hak abrikoserne fint, og tilsæt dem sammen med vand, sennep og rosmarin.
Damp i yderligere 5 min.
Tilsæt kødet, og varm retten igennem.
Jævn den evt., og smag til med salt og peber.

Servering
Server Skinkegryde med fuldkorns-bulgur, -ris eller rugbrød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes