MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Lasagne med grøntsagssauce

Fremgangsmåde

Grøntsagssauce
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien, til de er klare.
Riv gulerødder og squash groft. Kom dem i gryden til løgene og svits i et par min. mere.
Hæld hakkede tomater på, og krydr med oregano, salt og peber. Lad saucen koge i 10-15 min. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

Lasagne
Læg grøntsagssauce, lasagneplader og hytteost i lag i et ovnfast fad. Afslut med sauce og hytteost.

Bag lasagnen ved 200⁰ C i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til den er gennembagt og gylden på toppen. 

Servering
Server lasagnen med salat og evt. fuldkornsbrød.

Tip
Du kan bruge tørrede lasagneplader. Det forlænger tilberedningstiden med ca. 15 min.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 2075 kJ, Kulhydrat 70 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

2 rødløg (ca. 270 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
7-8 gulerødder (ca. 500 g)
2 squash (ca. 575 g)
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1-2 tsk. tørret oregano
250 g friske lasagneplader, gerne fuldkorns
1 stort bæger hytteost 4 % (450 g)

 

Fremgangsmåde

Grøntsagssauce
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien, til de er klare.
Riv gulerødder og squash groft. Kom dem i gryden til løgene og svits i et par min. mere.
Hæld hakkede tomater på, og krydr med oregano, salt og peber. Lad saucen koge i 10-15 min. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

Lasagne
Læg grøntsagssauce, lasagneplader og hytteost i lag i et ovnfast fad. Afslut med sauce og hytteost.

Bag lasagnen ved 200⁰ C i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til den er gennembagt og gylden på toppen. 

Servering
Server lasagnen med salat og evt. fuldkornsbrød.

Tip
Du kan bruge tørrede lasagneplader. Det forlænger tilberedningstiden med ca. 15 min.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes