MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pizza a la pepperoni

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Tomatsovs
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.Svits det let i olien. Tilsæt de flåede tomater og krydderier. Småkog sovsen i ca. 20 min. uden låg. Afkøl sovsen og smag den til med salt og peber.

Fyld
Skær spegepølsen i tynde skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rens peberfrugten og skær den i tern.

Slå dejen ned og del den i 4 stykker, der trilles til boller. Rul hver bolle ud til en tynd pizzabund, ca. 18 cm i diameter.

Del tomatsovsen i 2 portioner. Smør den portion på pizzabundene, og frys den anden portion ned til næste pizzabagning.

Fordel fyldet på pizzaerne. Drys ost og oregano på.

Bag pizzaerne ved 200ºC i 12-15 min. på midterste ovnrille ved varmluft.

Servering
Drys ruccolasalaten på de varme pizzaer, og server straks. Server råkost til.

Opskriftbanner

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1475 kJ, Kulhydrat 44 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 15 g
  • 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 1½ dl vand
    • 10 g gær
    • 1 tsk. olie, gerne olivenolie
    • ½ tsk. salt
    • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
    • ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Tomatsovs

    • 1 løg (100 g)
    • evt. 1 fed hvidløg
    • 1 tsk. olie
    • 1 ds. flåede tomater, gerne hakkede (ca. 400 g)
    • 1 tsk. tørret oregano
    • salt, peber

Fyld

    • 100 g oksespegepølse med så lavt fedtindhold som muligt
    • 5-6 champignoner (ca. 100 g)
    • 1 lille peberfrugt (ca. 100 g)

Pynt

  • 75 g revet ost med højst 17 % fedt
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • evt. 1 håndfuld rucolasalat

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Tomatsovs
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.Svits det let i olien. Tilsæt de flåede tomater og krydderier. Småkog sovsen i ca. 20 min. uden låg. Afkøl sovsen og smag den til med salt og peber.

Fyld
Skær spegepølsen i tynde skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rens peberfrugten og skær den i tern.

Slå dejen ned og del den i 4 stykker, der trilles til boller. Rul hver bolle ud til en tynd pizzabund, ca. 18 cm i diameter.

Del tomatsovsen i 2 portioner. Smør den portion på pizzabundene, og frys den anden portion ned til næste pizzabagning.

Fordel fyldet på pizzaerne. Drys ost og oregano på.

Bag pizzaerne ved 200ºC i 12-15 min. på midterste ovnrille ved varmluft.

Servering
Drys ruccolasalaten på de varme pizzaer, og server straks. Server råkost til.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes