MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Risengrød, krydret

Fremgangsmåde

Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.

Finthak halvdelen af mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft. Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i og lad det koge med i yderligere ca. 10 min. Tag kanel og nellike op. Tilsæt sødemiddel. Hak resten af mandlerne groft og drys dem på grøden.

Servering
Server krydret risengrød rygende varm som middagsret eller et fyldigt mellemmåltid.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 1050 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • ½ l vand
  • ½ l mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1½ dl grødris (120 g)
  • 50 g mandler, skoldede og smuttede
  • ½ dl tørrede kirsebær (ca. 30 g)
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 hel nellike
  • 1 stk. kanelstang
  • ½ tsk. salt
  • sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker

Fremgangsmåde

Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.

Finthak halvdelen af mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft. Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i og lad det koge med i yderligere ca. 10 min. Tag kanel og nellike op. Tilsæt sødemiddel. Hak resten af mandlerne groft og drys dem på grøden.

Servering
Server krydret risengrød rygende varm som middagsret eller et fyldigt mellemmåltid.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes