MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pink risotto med lakrids

Fremgangsmåde

Riv rødbeden groft eller kør den igennem en saftpresser. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små tern. Snit grønkålen.

Svits løg og hvidløg let i fedtstoffet. Tilsæt ris og rødbede og svits yderligere i et par min. Kom bouillon ved. Tilsæt resten af de udskårne grøntsager og timian. Kog risene møre i ca. 25 min. Tilsæt ost og lakridspulver og kog i yderligere ca. 5 min.

Bag imens parmesanosten sprød i ovnen ved 180° C, til den er lysebrun. Smag risottoen til med lakrids, salt og peber. Pynt retten med sprød ostebrud.

Servering
Server Pink risotto med lakrids med ovnstegt laks eller kylling.

Tip
Du kan købe lakridspulver hos bl.a. Matas og på internettet.

Alternativ
Du kan servere retten med reven parmesanost i stedet for ovnbagt parmesan. Aborio ris er en speciel rissort, der bl.a. anvendes til italiensk risotto. Riskornene klistrer meget under kogning, men koger heller ikke helt ud. Aborio ris kan købes i større supermarkeder. Brune grødris kan anvendes i stedet, hvis du gerne vil have et fuldkornsprodukt.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1850 kJ, Kulhydrat 58 g, Fedt 13 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • 1 rødbede (ca. 100 g)
    • 1 løg (ca. 100 g)
    • 1 fed hvidløg
    • 1 stor gulerod (ca. 100 g)
    • 1 skive selleri (ca. 100 g)
    • 50 g grønkål
    • 1 tsk. flydende fedtstof
    • 3-4 dl grøntsagsbouillon
    • 100 g aborio ris eller evt. grødris (1¼ dl)
    • ½ tsk. tørret timian eller 2-3 stilke frisk
    • 30 g parmesan, reven
    • ca. ½ tsk. lakridspulver alt efter styrke og smag
    • salt, peber
  • Pynt 
  • 30 g parmesan i tynde skiver

Fremgangsmåde

Riv rødbeden groft eller kør den igennem en saftpresser. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små tern. Snit grønkålen.

Svits løg og hvidløg let i fedtstoffet. Tilsæt ris og rødbede og svits yderligere i et par min. Kom bouillon ved. Tilsæt resten af de udskårne grøntsager og timian. Kog risene møre i ca. 25 min. Tilsæt ost og lakridspulver og kog i yderligere ca. 5 min.

Bag imens parmesanosten sprød i ovnen ved 180° C, til den er lysebrun. Smag risottoen til med lakrids, salt og peber. Pynt retten med sprød ostebrud.

Servering
Server Pink risotto med lakrids med ovnstegt laks eller kylling.

Tip
Du kan købe lakridspulver hos bl.a. Matas og på internettet.

Alternativ
Du kan servere retten med reven parmesanost i stedet for ovnbagt parmesan. Aborio ris er en speciel rissort, der bl.a. anvendes til italiensk risotto. Riskornene klistrer meget under kogning, men koger heller ikke helt ud. Aborio ris kan købes i større supermarkeder. Brune grødris kan anvendes i stedet, hvis du gerne vil have et fuldkornsprodukt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes