MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rissalat med rejer

Fremgangsmåde

Kog risene i vand tilsat salt efter fremgangsmåden på emballagen.
Afkøl risene.
Optø rejerne, hvis de er frosne.
Skær tomaterne i både.
Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker – kasser rodenden.
Optø de frosne majs.
Bland de kogte ris, rejer, grøntsager og dild.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og hæld dem over risblandingen.
Lad salaten trække ca. ½ time før servering.
Pynt evt. rissalaten. 

Servering
Server rissalat med rejer som hovedret evt. med fuldkornsbrød. Som frokostret rækker salaten til 3-4 personer.

Variation
1 ds. tun i vand kan anvendes i stedet for rejer. ½ gul peberfrugt kan anvendes i stedet for majs. Grønne bønner kan anvendes i stedet for grønne as­parges. Bønnerne snittes i mindre stykker og koges 3-4 min. i let­saltet vand. Kogt pasta eller kartofler (ca. 250 g) kan an­vendes i stedet for ris.

  • Kolde retter,Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1300 kJ, Kulhydrat 33 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • 3/4 dl ris (60 g)
    • 1 1/4 dl vand
    • 1/4 tsk. salt
    • 150 g rejer
    • 1 spsk. finthakket løg
    • 2 tomater (ca. 150 g)
    • 1/2 bdt. friske grønne
    • asparges (ca. 200 g)
    • 1 dl majs (ca. 70 g)
    • 1-2 spsk. hakket dild

Marinade

    • 1 spsk. olie, gerne oliven­olie
    • 1 spsk. citronsaft
    • 2 spsk. vand
    • 1 tsk. Dijonsennep
    • salt, peber

Pynt

  • evt. 6 små sorte oliven
  • evt. citronskiver eller -både

Fremgangsmåde

Kog risene i vand tilsat salt efter fremgangsmåden på emballagen.
Afkøl risene.
Optø rejerne, hvis de er frosne.
Skær tomaterne i både.
Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker – kasser rodenden.
Optø de frosne majs.
Bland de kogte ris, rejer, grøntsager og dild.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og hæld dem over risblandingen.
Lad salaten trække ca. ½ time før servering.
Pynt evt. rissalaten. 

Servering
Server rissalat med rejer som hovedret evt. med fuldkornsbrød. Som frokostret rækker salaten til 3-4 personer.

Variation
1 ds. tun i vand kan anvendes i stedet for rejer. ½ gul peberfrugt kan anvendes i stedet for majs. Grønne bønner kan anvendes i stedet for grønne as­parges. Bønnerne snittes i mindre stykker og koges 3-4 min. i let­saltet vand. Kogt pasta eller kartofler (ca. 250 g) kan an­vendes i stedet for ris.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes