MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller

Fremgangsmåde

Kødboller
Tø grønkålen op. Pil løget og hak halvdelen eller riv det fint. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint.

Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen. Farsen har godt af at trække ca. en ½ time i køleskabet.

Kog vand og salt op. Form farsen med en teske til små kødboller, og kom dem i det kogende vand. Kog kødbollerne i 5-6 minutter. Når kødbollerne er kogte, stiger de op til overfladen.

Suppe
Pil løget og hak det sammen med det halve løg, der er tilovers fra kødbollerne. Svits løget i fedtstoffet uden at det tager farve.

Skræl kartofler, persillerødder og selleri og skær det i mindre stykker. Tilsæt en ½ l siet kogevand fra kødbollerne, samt bouillon og laurbærblad. Lad suppen småkoge i ca. 20 min., til grønsagerne er godt møre. Tag laurbærblad op, og blend suppen.

Kom kødbollerne i sammen med mælken, og varm suppen godt igennem. Smag suppen til med salt og peber.

Servering
Server rodfrugtsuppe med krydrede kødboller med brød til.

Alternativ
Persillerødderne kan erstattes af pastinak.

  • Suppe,Varme retter
  • Pr. person: Energi 1150 kJ, Kulhydrat 27 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Kødboller
    • 2-3 kugler hakket grønkål (ca. 50 g)
    • 1 lille løg (ca. 50 g)
    • ½ lille rød chilipeber
    • 250 g hk. skinkekød med højst 10 % fedt
    • 1 æg
    • 2 spsk. havregryn, finvalsede
    • ½ tsk. salt
    • peber
    • Til kogning
    • ¾ l vand
    • 1 tsk. salt
  • Suppe
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 tsk. fedtstof
  • 4 kartofler (ca. 250 g)
  • 1-2 persillerødder (ca. 200 g)
  • 1 skive knoldselleri (ca. 200 g)
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 1-2 laurbærblade
  • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • salt, hvid peber

Fremgangsmåde

Kødboller
Tø grønkålen op. Pil løget og hak halvdelen eller riv det fint. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint.

Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen. Farsen har godt af at trække ca. en ½ time i køleskabet.

Kog vand og salt op. Form farsen med en teske til små kødboller, og kom dem i det kogende vand. Kog kødbollerne i 5-6 minutter. Når kødbollerne er kogte, stiger de op til overfladen.

Suppe
Pil løget og hak det sammen med det halve løg, der er tilovers fra kødbollerne. Svits løget i fedtstoffet uden at det tager farve.

Skræl kartofler, persillerødder og selleri og skær det i mindre stykker. Tilsæt en ½ l siet kogevand fra kødbollerne, samt bouillon og laurbærblad. Lad suppen småkoge i ca. 20 min., til grønsagerne er godt møre. Tag laurbærblad op, og blend suppen.

Kom kødbollerne i sammen med mælken, og varm suppen godt igennem. Smag suppen til med salt og peber.

Servering
Server rodfrugtsuppe med krydrede kødboller med brød til.

Alternativ
Persillerødderne kan erstattes af pastinak.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes