MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rugboller med chokolade

Fremgangsmåde

Udrør gæren i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret. Hak chokoladen groft og rør den i. Dæk skålen med plastfolie og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.

Rør dejen igennem og fordel den i 20 smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugbollerne ved 200° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server rugboller med chokolade som et mellemmåltid. De kan spises, som de er.

Opbevaring
Rugboller med chokolade kan fryses.

  • Brød,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 625 kJ, Kulhydrat 26 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 41 g
  • 20 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. honning, gerne flydende
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g havregryn, grovvalsede (ca. 3 dl)
  • 300 g rugmel (ca. 6 dl)
  • ca. 300 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 75 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao

Fremgangsmåde

Udrør gæren i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret. Hak chokoladen groft og rør den i. Dæk skålen med plastfolie og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.

Rør dejen igennem og fordel den i 20 smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugbollerne ved 200° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server rugboller med chokolade som et mellemmåltid. De kan spises, som de er.

Opbevaring
Rugboller med chokolade kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes