MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødkålssalat med kandiserede valnødder

Fremgangsmåde

Skyl rødkålen og snit den fint. Skær bladsellerien i tynde skiver.

Kandiserede valnødder
Smelt sukkeret i en gryde. Når det er brunt, tilsæt vand og vend valnødderne i. Tag gryden af varmen og rør rundt, så sukkeret bliver fordelt over valnødderne.

Læg valnødderne til afkøling på et stykke bagepapir. Når valnødderne er kølet af deles de i mindre stykker.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Bland rødkål, bladselleri og tranebær og hæld marinaden over. Lige inden servering pyntes salaten med kandiserede valnødder.

Servering
Server rødkålssalat m. kandiserede valnødder som tilbehør til julepaté.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person v. 5 personer: Energi 575 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4-5 personer

Ingredienser

    • ½ rødkål (ca. 600 g)
    • 4 stilke bladselleri (ca. 120 g)
    • 50 g soltørrede tranebær
    • 6 valnødder (ca. 25 g)
    • 1 spsk. sukker
    • 1 spsk. vand
  • Marinade
  • 2 tsk. olie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • evt. sødemiddel

Fremgangsmåde

Skyl rødkålen og snit den fint. Skær bladsellerien i tynde skiver.

Kandiserede valnødder
Smelt sukkeret i en gryde. Når det er brunt, tilsæt vand og vend valnødderne i. Tag gryden af varmen og rør rundt, så sukkeret bliver fordelt over valnødderne.

Læg valnødderne til afkøling på et stykke bagepapir. Når valnødderne er kølet af deles de i mindre stykker.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Bland rødkål, bladselleri og tranebær og hæld marinaden over. Lige inden servering pyntes salaten med kandiserede valnødder.

Servering
Server rødkålssalat m. kandiserede valnødder som tilbehør til julepaté.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes