MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Syltede rødbeder

Rå rødbeder med top, klar til syltning

Fremgangsmåde

Vask rødbederne og skær eventuelle rødder væk. Der må ikke skæres i selve rødbeden. Kog rødbederne i vand og salt i ca. 1 time. Skyl rødbederne i koldt vand, og tryk skrællen af.

Kog eddike, vand og krydderier op.

Skær rødbederne i en ½ cm tykke skiver og læg dem i rene glas med peberroden. Tilsæt sødemiddel og hæld evt. konserveringsmiddel over. Luk glassene straks.

Opskriftbanner

  • Syltning
  • Pr. portion: Energi 350 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 2 g
  • Ca. 1,5 l, 6 portioner

Ingredienser

    • 1 kg rødbeder
    • 1 l vand
    • 3 spsk. salt
  • Eddikelage
  • ½ l eddike
  • 1 dl vand
  • 10 peberkorn
  • sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker
  • 3-4 skiver peberrod, kan udelades
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Vask rødbederne og skær eventuelle rødder væk. Der må ikke skæres i selve rødbeden. Kog rødbederne i vand og salt i ca. 1 time. Skyl rødbederne i koldt vand, og tryk skrællen af.

Kog eddike, vand og krydderier op.

Skær rødbederne i en ½ cm tykke skiver og læg dem i rene glas med peberroden. Tilsæt sødemiddel og hæld evt. konserveringsmiddel over. Luk glassene straks.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes